Αποκάλυψη για το νέο Nissan X-Trail


Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου X-Trail που εκτός Ευρώπης κυκλοφορεί με την ονομασία Rogue.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/4/2020

Μετά από την αποκάλυψη για τις πατέντες που έδειχναν το αμάξωμα και μια πολύ πετυχημένη σχεδιαστική προσέγγιση έφτασε και η ώρα των πρώτων φωτογραφιών που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Και που δείχνουν πως αυτή τη φορά το νέο X-Trail θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Ford Kuga, VW Tiguan, Toyota RAV4 κ.α.

Στις πρώτες φωτογραφίες και έστω με χαμηλής ποιότητας ανάλυσης φαίνεται το μοντέρνο σχήμα του νέου X-Trail με την χαρακτηριστική εξελιγμένη μάσκα της Nissan και τους λεπτούς προβολείς να ευθυγραμμίζονται αισθητικά με το στιλ του νέου Juke. Από το πλάι το αμάξωμα ενισχύεται από το έντονο SUV ανάστημά του ενώ το πίσω μέρος συμπληρώνει την εικόνα του X-Trail που είναι ελκυστική και δίχως σχεδιαστικές ακρότητες.

Οι Ιάπωνες εισάκουσαν τις εισηγήσεις του αγοραστικού κοινού και εκμοντέρνισαν το εσωτερικό. Έτσι βλέπουμε στο μέσο του ταμπλό να δεσπόζει μια «ελεύθερη» touch-screen που την πλαισιώνουν οι βασικοί φυσικοί διακόπτες. Χαμηλότερα βλέπουμε έναν μικρό σε μέγεθος επιλογέα κίνησης ενώ ο πίνακας οργάνων θα είναι ψηφιακός ως μια ένδειξη των υψηλότερων ποιοτικών στάνταρ του νέου X-Trail.

To οποίο θα εξακολουθεί να προσφέρεται και με τρίτη σειρά καθισμάτων ως επταθέσιο. Στάνταρ θα είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο από τα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης άνεσης και ασφάλειας του οδηγού, ενώ θα υπάρχει μέχρι και head-up display.

To νέο Χ-Trail θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από το φθινόπωρο και μετά, ενώ πιθανότατα δεν θα κατασκευάζεται από τη Nissan στην Βρετανία. Βασίζεται σε μια νέα εξελιγμένη πλατφόρμα και η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Αργότερα θα δούμε και μια υβριδική έκδοση που θα διευρύνει και την γκάμα του νέου Juke.