Αποκαλύπτουμε το ανανεωμένο Suzuki Swift


Εστιάζοντας στην αναβάθμιση του εξοπλισμού ενεργητικής ασφάλειας και προχωρώντας σε στοχευμένες παρεμβάσεις στις επιφάνειες του αμαξώματός του, το Suzuki Swift επιστρέφει ανανεωμένο και πιο ολοκληρωμένο από ποτέ.

  • 20/5/2020

Μια νέα αρχή θα πραγματοποιήσει μέσα στους επόμενους μήνες το Suzuki Swift «φρεσκάροντας» τις εξοπλιστικές και όχι μόνο προδιαγραφές.

Η ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς supermini αποκαλύφθηκε ήδη στην Ιαπωνία απ’ όπου και θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία του. Οι αλλαγές στις επιφάνειες του αμαξώματός του αφορούν αποκλειστικά στις «συμβατικές» εκδόσεις του αυτοκινήτου και όχι την κορυφαία με τα διακριτικά Sport, προσδίδοντας σε αυτές ένα δυναμικότερο προφίλ.

Η κυψελοειδής κεντρική εισαγωγή αέρα και η χρωμιωμένη μπάρα που την τέμνει είναι οι σημαντικότερες σχεδιαστικές αλλαγές με τη μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του αυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υποτιμήσει κανείς τη συμβολή των ανασχεδιασμένων ζαντών αλουμινίου στη διαμόρφωση ενός ελκυστικότερου προφίλ.

Σημαντικότερα, αναμφίβολα, είναι η προσθήκη νέων στοιχείων ενεργητικής ασφάλειας, όπως είναι το σύστημα προειδοποίησης για την παρουσία οχημάτων στην τυφλή γωνία των καθρεπτών ή στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου όταν αυτό κινείται με την όπισθεν.

Στα μηχανικά μέρη του ιαπωνικού supermini  δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ουσιαστικές αλλαγές, πλην εκείνων που επιβάλλουν οι αυστηρότερη ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τις εκπομπές των ρύπων.

Τα mild hybrid σύνολα βενζίνης θα διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις του αυτοκινήτου θα εφοδιάζονται με τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες του 1,0 και του 1,4 λίτρου, οι οποίες θα αποδίδουν 100 και 140 ίππους αντιστοίχως.

Η έναρξη της διάθεσης του αυτοκινήτου στις περισσότερες αγορές του πλανήτη ήταν προγραμματισμένη να συμβεί τον προσεχή Ιούλιο, ωστόσο, το ξέσπασμα του Κορωνοϊού είναι πολύ πιθανόν να μεταθέσει την ημερομηνία αυτή για τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.