Αποκαλύπτουμε το νέο Ford Kuga


Την πρωτεύουσα της Ολλανδίας επέλεξε η Ford για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Kuga, το οποίο επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από ποτέ, προσφέροντας στην γκάμα του τρεις υβριδικές εκδόσεις και πλήθος τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/4/2019

Το δημοφιλέστερο SUV στην γκάμα της Ford, το γνωστό σε όλους Kuga, αποκάλυψε η μπλε οβάλ φίρμα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Η τρίτη κατά σειρά γενιά του Ford Kuga βασίζεται σε νέα πλατφόρμα -γνωστή με την κωδική ονομασία C10- η οποία διασφαλίζει την ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 10% και τη μείωση του συνολικού βάρους η οποία φτάνει έως και τα 90 κιλά, παρά το γεγονός ότι οι διαστάσεις του αμαξώματος αυξήθηκαν.

Το νέο Kuga, το οποίο ακολουθεί το πρόσφατο εξοπλιστικό και σχεδιαστικό παράδειγμα του Ford Focus, θα προσφέρεται σε έξι εκδόσεις εκ των οποίων οι τρεις υβριδικές.

Πιο συγκεκριμένα το Kuga Plug-in Hybrid συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και τις μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 14,4 kWh, οι οποίες διασφαλίζουν “ηλεκτρική” αυτονομία 50 km.

H συνδυαστική απόδοση του plug-in υβριδικού συνόλου θα φτάνει τους 225 ίππους, ενώ σύμφωνα με τη Ford η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν θα ξεπερνά τα 1,2 λίτρα/100 χλμ.

Με τη σειρά του, το Kuga EcoBlue Hybrid εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο κινητήρα diesel απόδοσης 150 ίππων, στο έργο του οποίου συμβάλλει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Το τελευταίο αποτελείται μία γεννήτρια που διαδραματίζει και τον ρόλο της μίζας, καθώς και από μπαταρίες ιόντων λιθίου 48V.

Τέλος, το Kuga Hybrid χρησιμοποιεί ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η διάθεση του Kuga Hybrid θα ξεκινήσει το 2020 με κίνηση στους εμπρός (FWD) ή στους τέσσερις τροχούς χάρη στο Ford Intelligent All-Wheel Drive, με προβλεπόμενη κατανάλωση καυσίμου 5,6 λίτρα/100 χλμ.

Την γκάμα του αυτοκινήτου συμπληρώνει οι κινητήρες diesel χωρητικότητας 2,0 και 1,5 λίτρων με απόδοση 190 και 120 ίππους αντιστοίχως, καθώς και ο κινητήρας βενζίνης του 1,5 λίτρου ο οποίος προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, αποδίδοντας ανάλογα με την έκδοση 120 και 150 ίππους.

Στα χαρακτηριστικά του νέου Kuga προσθέστε το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, όπως άλλωστε και τα επιλέξιμα οδηγικά προφίλ τα οποία διασφαλίζουν την προσαρμογή των χαρακτηριστικών του πλαισίου στις συνθήκες κίνησης.

Από το νέο Ford Kuga δεν θα μπορούσαν να λείπουν, ωστόσο, οι προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν το Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Blind Spot Information System (BLIS) και Lane-Keeping System, το Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring, καθώς και το Head-Up Display.