Αποκλειστικό: Αποκαλύπτουμε τη νέα BMW X1


Η στιγμή που η BMW θα υποδεχθεί την τρίτη κατά σειρά γενιά της X1 δεν αργεί, επιτρέποντας σε όσους ακολουθούν τις εξελίξεις στο εσωτερικό της βαυαρικής φίρμας να σκιαγραφήσουν με ακρίβεια την επόμενη ημέρα του γερμανικού SUV.  

  • 24/4/2021

Τα SUV αποτελούν τα τελευταία χρόνια το κυρίαρχο τετράτροχο είδος στις περισσότερες αγορές του πλανήτη, ικανοποιώντας τόσο την απαίτηση των αγοραστών για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και πρακτικότητα όσο και των κατασκευαστών που βλέπουν πίσω από την ημίψηλη αρχιτεκτονική των οχημάτων ελευθέρου χρόνου και των crossovers τη δυνατότητα να «στριμώξουν» τις ηλεκτροκίνητες επιδιώξεις τους.

Με βάση, λοιπόν, τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα και τα όσα πρόκειται να δούμε στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, προτάσεις όπως η BMW X1 θα αποτελέσουν το όχημα που θα οδηγήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία στο εξηλεκτρισμένο μέλλον της.    

Μιλώντας συγκεκριμένα για την BMW X1 και ειδικότερα για την τρίτη κατά σειρά γενιά της, έχει γίνει ήδη γνωστό ότι θα αποτελέσει τη βάση δημιουργίας του πρώτου πραγματικά προσιτού SUV των Γερμανών.

Η BMW iX1 είναι εκείνη που θα κληθεί να απαντήσει στις αντίστοιχες προτάσεις των βασικών ανταγωνιστών ( βλέπε Mercedes-Benz, Audi και Volvo) και να ανακόψει την επέλαση του Tesla Model Y.

Στην γκάμα της νέας BMW X1 θα διατηρηθούν και οι εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι οποίοι με τη βοήθεια της υβριδικής τεχνολογίας θα επιχειρήσουν να προσαρμοστούν στο ασφυκτικό πλαίσιο που ορίζουν οι ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων.

Σε κάθε περίπτωση, ο γνωστός από τη μέχρι σήμερα παρουσία του στην γκάμα της BMW τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου θα συνεχίσει να αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις περισσότερες εκδόσεις του αυτοκινήτου, ακόμα και στις plug-in υβριδικές διαμορφώσεις τις προδιαγραφές των οποίων θα συμπληρώνουν ο ηλεκτροκινητήρας και οι συσσωρευτές ιόντων-λιθίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτροκίνητη BMW iX1 θα διαφέρει και μάλιστα σημαντικά από τις υπόλοιπες εκδόσεις του αυτοκινήτου, αποτελώντας επί της ουσίας τη μικρογραφία της μεγαλύτερης σε διαστάσεις και πολυτελέστερης BMW iX.

Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα άφιξης του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά, το λανσάρισμα της τρίτης κατά σειράς γενιάς της BMW X1 αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022 και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η ηλεκτροκίνητη εκδοχή της προηγηθεί εκείνων που θα εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.