Απολαύστε 10 λεπτά «drift» δράσης με προπολεμικά οχήματα (video)


Το Goodwood Festival of Speed είναι ο... παράδεισος της αυτοκίνησης και προσφέρει ιδιαίτερο θέαμα για όλα τα γούστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Goodwood Road & Racing - YouTube
  • 27/2/2023

Όλοι οι «πιστοί» λάτρεις της αυτοκίνησης έχουν παρακολουθήσει κάποιο video από το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, ή τουλάχιστον έχουν τον θεσμό ακουστά. Πρόκειται για ένα ετήσιο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, κι έχει ως επίκεντρο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Goodwood προσφέρει θέαμα για όλα τα γούστα, από υπερπολυτελή και σύγχρονα οχήματα και εξηλεκτρισμένα supercars, μέχρι κόντρες, αγώνες και drift με vintage αυτοκίνητα από άλλες εποχές. Άλλωστε, ποιος δε θα ήθελε να δει μερικά προπολεμικά μοντέλα να «παλεύουν» στην πίστα;

Ένα μεγάλο μέρος των παραπάνω θεαμάτων δημοσιεύεται από το κανάλι του Goodwood στο YouTube, όπως και ο συγκεκριμένος αγώνας vintage αυτοκινήτων. Μπορείτε να απολαύσετε 10 λεπτά δράσης, με τα προπολεμικά αυτοκίνητα του video να «χορεύουν» στην πίστα, κάνοντας drift και κόντρες, χωρίς να τους λείπει τίποτα από την αγωνιστικότητα που είχαν κάποτε, όταν ήταν στο απόγειο της καριέρας τους.

Πρόκειται για μία συναρπαστική μάχη μεταξύ θρύλων, τα οποία driftάρουν στο βρεγμένο οδόστρωμα της πίστας, προσφέροντας ένα εξαιρετικό θέαμα. Μία Bentley προσπερνά με ευκολία μία Talbot-Lago, με μία Frazer Nash να ακολουθεί. Οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν όσο περνά η ώρα, με την «καταδίωξη» να εντείνεται ακόμα περισσότερο, και το οδόστρωμα να γίνεται ακόμα πιο ολισθηρό. Τα θεόστενα ελαστικά των αυτοκινήτων γλιστρούν στην πίστα, με τους οδηγούς να μην τα παρατούν.

Η πιο ενδιαφέρουσα κόντρα είναι μεταξύ δύο αυτοκινήτων Frazer Nash, ένα κόκκινο roadster και ένα σκούρο πράσινο saloon, το οποίο έχει το προσωνύμιο 'The Owlet', προσπερνώντας την κίνηση που συναντούν μπροστά τους και συμμετέχοντας σε μία μάχη που γίνεται αρκετά προσωπική όσο περνά η ώρα.

Παρακολουθήστε την κόντρα από τα παλιά: