Aπολαύστε μια Toyota Supra με κινητήρα V10! (Video)


Είναι γνωστό ότι η Toyota Supra αποτελεί τη βάση για μικρής ή μεγάλης έκτασης μετατροπές. Όμως, η τοποθέτηση ενός αγωνιστικού V10 κινητήρα τής Judd σε αυτή είναι ένα από τα πιο εξεζητημένα σχέδια!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/2/2022

Ο Ryan Tuerck είναι γνωστός στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού τόσο για την ικανότητά ως οδηγός ντριφτ όσο και για τις «παράδοξες» μετατροπές που επιχειρεί στα αυτοκίνητά του. 

Ένα από τις πιο πολυσυζητημένα οχήματα που έχει δημιουργήσει ήταν μία Toyota GT4586. Όχι, δεν έχουν κάτι τα μάτια σας, ούτε έχουμε κάνει ορθογραφικό λάθος. Προφανώς, δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο, ούτε έκδοση αυτού. 

Η ονομασία προήλθε ως εξής. Ο Tuerck πήρε μια προηγούμενη Toyota GT86 και έναν κινητήρα από… Ferrari 458 Italia. Με τις κατάλληλες μετατροπές στο αμάξωμα, τοποθέτησε τον V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα στο αυτοκίνητο (εμπρός, φυσικά) και λάμβανε μέρος σε επιδείξεις, μέχρι που ένα ατύχημα σε μια εκδήλωση έβαλε τέλος στο σχέδιό του.

Όμως, το συμβάν τού έδωσε κίνητρο για την επόμενη δράση του. Αυτή τη φορά, η βάση θα ήταν μια Toyota Supra παρούσας γενιάς στην οποία θα τοποθετούσε έναν αγωνιστικό V10 κινητήρα της Judd. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται ότι αυτή συμμετείχε και στον θεσμό της Formula 1 στη δεκαετία του 1980 και στις αρχές του 1990, παρέχοντας κινητήρες σε ομάδες όπως η Williams ή η Lotus. Φυσικά, παρέχει κινητήρες και στον θεσμό των αγώνων CART. 

Η συγκεκριμένη Toyota Supra ξεκίνησε δοκιμές στο δυναμόμετρο για να διαπιστωθεί η μέγιστη ισχύς του. Σε πρώτο στάδιο, η ένδειξη ήταν 639 PS, στον τροχό. Η Judd ισχυρίζεται ότι αυτή μπορεί να φτάσει τους 740 PS, κάτι που θα επιχειρηθεί να αποδειχτεί. Θυμίζουμε ότι –κανονικά– η Supra διαθέτει τον τρίλιτρο, εξακύλινδρο σε σειρά της BMW ο οποίος αποδίδει 340 PS/5.000-6.500 rpm. Επίσης, το ιαπωνικό μοντέλο διατίθεται και με τον δίλιτρο, τετρακύλινδρο των 258 PS/5.000-6.500 rpm. 

Ο V10 κινητήρας μπορεί να φτάσει στις 11.000 rpm και ο ήχος που εκπέμπει είναι υπέροχος, παραπέμποντας σε αυτόν ενός μονοθεσίου της Formula 1. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε την προσπάθεια της ομάδας στο δυναμόμετρο και κυρίως να ακούσουμε την ηχητική μηχανολογική πανδαισία.