Απόλυτη η κυριαρχία του Tesla Model 3 στις Η.Π.Α.


Οι πωλήσεις του Tesla Model 3 το πρώτο εξάμηνο του 2019 στις Η.Π.Α. υπερβαίνουν το άθροισμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που έχουν διατεθεί το ίδιο διάστημα στην αμερικανική αγορά.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/7/2019

Χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο εξακολουθεί να κινείται η Tesla στην αμερικανική αγορά, βλέποντας το πιο προσιτό μοντέλο της να κυριαρχεί έναντι του ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του Model 3 στις H.Π.Α. το πρώτο εξάμηνο του έτους έφτασαν τις 67.650 μονάδες όταν το αμέσως επόμενο ηλεκτροκίνητο μοντέλο (βλέπε Model X) δεν ξεπέρασε τις 9.000 μονάδες.

Ακόμη κι αν αθροίσει κανείς τις πωλήσεις όλων των ηλεκτροκίνητων μοντέλων που προσφέρονται στην αμερικανική αγορά ο αριθμός που θα προκύψει δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 67.650 μονάδες του Tesla Model 3, γεγονός που αναδεικνύει τη δυναμική ενός αυτοκινήτου η διάθεση του οποίου έχει ξεκινήσει και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Μάλιστα, η Tesla φέρεται να πρωταγωνιστεί πλέον και στη γηραιά ήπειρο, όπου με 44.900 πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους, τοποθετείται στην πρώτη θέση της ευρύτερης κατηγορίας των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μερίδιο που αγγίζει το 30%.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι από τις 44.900 ταξινομήσεις της Tesla στην Ευρώπη, οι 37.300 ανήκουν στο Model 3, επίδοση που του εξασφαλίζει την κορυφή τόσο στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα όσο και στα plug-in υβριδικά.