Αποθήκη αυτοκινήτων γεμάτη με σκονισμένους «θησαυρούς» που βγαίνουν στο σφυρί (video)


Ο οίκος Anglia Car Auctions δίνει σε δημοπρασία 14 κλασικά και σπάνια αυτοκίνητα που βρέθηκαν ξεχασμένα σε αποθήκη της Αγγλίας.

  • ΦΩΤΟ: Anglia Car Auctions / YouTube
  • 31/10/2023

Τα barn finds, δηλαδή αυτές οι ανακαλύψεις παλαιών, κλασικών αυτοκινήτων σε διάφορα γκαράζ και αποθήκες, έχουν τη χάρη τους. Άνθρωποι με αγάπη για το αυτοκίνητο βρίσκουν μερικά από τα πιο σπάνια ή ιδιαίτερα οχήματα περασμένων δεκαετιών σε κακή κατάσταση, και αναλαμβάνουν να τα «αναστήσουν» ή ακόμα και να τα αξιοποιήσουν.

Σε μία τέτοια ανακάλυψη προχώρησε και ο οίκος δημοπρασιών Anglia Car Auctions, που ανάρτησε στο YouTube τα ευρήματά του.

Μέσα στα αυτοκίνητα υπάρχει μία Chevrolet Corvette του '59, που βρέθηκε χωρίς κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά πωλείται από τον οίκο με έναν V8 και χειροκίνητο κιβώτιο, αν κάποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί και... πιάνουν τα χέρια του.

Έπειτα, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες τέσσερις Jaguar, με μία εξ αυτών να είναι η E-Type 3.8 Roadster του '63, που της λείπουν τα φτερά πάνω από τους τροχούς, ο εμπρός προφυλακτήρας, το καπό και το παρμπρίζ. Τα άλλα μοντέλα της βρετανικής μάρκας είναι μία κόκκινη XK140 του '55, μία XK150 του '59 και μία Jaguar 1.5 του '47, που μάλιστα μπορεί να κινηθεί μόνη της, μαρτυρώντας πως είναι λειτουργική, γεγονός σπάνιο για τέτοια αυτοκίνητα.

Ένα από τα παλαιότερα μοντέλα στην αποθήκη είναι η Plymouth Coupe του '35, που έχει διχρωματισμό κίτρινου παστέλ και απαλού καφέ στο εξωτερικό. Αν και κοντεύει τα 90, μοιάζει σε καλύτερη κατάσταση από άλλα αυτοκίνητα που βρέθηκαν μαζί της.

Δεκατέσσερα αυτοκίνητα θα βγουν σε δημοπρασία από την Anglia Car Auctions το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου. Όποιος καταθέσει προσφορά για κάποιο ή κάποια από τα αυτοκίνητα, θα πρέπει να κάνει αρκετή δουλειά για να τα αναζωογονήσει, οπότε μαζί με την αγορά, ξεκινά και η προσωπική εργασία.

Δείτε το σχετικό βίντεο: