Apple Car: Πόσοι νέοι αγοραστές θα το προτιμούσαν;


Φαίνεται ότι το Apple Car έχει τους υποστηρικτές του πριν καν δημιουργηθεί, καθώς το 26% των αγοραστών νέων αυτοκινήτων δήλωσαν ότι θα το προτιμούσαν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/9/2022

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Strategic Vision σχετικά με τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού ανάμεσα σε 45 μάρκες εντός και εκτός των ΗΠΑ, ονόματι New Vehicle Experience Study, ένα εντυπωσιακό 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε το Apple Car, χωρίς αυτό να έχει καν παρουσιαστεί.

Για πρώτη φορά, η Strategic Vision συμπεριέλαβε την Apple ως κατασκευαστή, στις εταιρείες της έρευνάς της, με το Αμερικανικό κοινό να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα θετικά.

«Η Apple ειναι η τρίτη μάρκα στις προτιμήσεις των πελατών, αφού το 26% δήλωσε ότι θα 'Σκεφτόταν Σίγουρα' να προμηθευτεί ένα όχημα κατασκευασμένο από την Apple στο μέλλον,» είπε ο Alexander Edwards, αντιπρόεδρος στρατηγικής της Strategic Vision. «Όμως, η δύναμη της Apple δεν τελειώνει εκεί. Αυτό που θα έπρεπε να ανησυχεί τις άλλες εταιρείες, είναι ότι η Apple εμπνέει περισσότερη αγάπη από κάθε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία.»

Η Apple κατέγραψε διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την Honda και την Tesla, όταν το κοινό ρωτήθηκε πόσο αγαπά τα προϊόντα της εταιρείας, γεγονός που δημιούργησε την έκπληξη, αφού το μόνο προϊόν που έχει κατασκευάσει η Apple, που να σχετίζεται με την αυτοκίνηση, είναι το Apple CarPlay, που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους χρήστες iPhone, των οποίων τα οχήματα υποστηρίζουν τη σύνδεση.

«Φυσικά, αυτό που θα παρουσιάσει η Apple όσον αφορά το styling, τη μονάδα ισχύος, το προϊόν συνολικά, και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες, θα καθορίσουν επιτέλους το επίπεδο του ενδιαφέροντος που θα δημιουργηθεί στο αγοραστικό κοινό,» είπε ο Edwards. «Παρ' όλ' αυτά, η αντίληψη και φήμη της μάρκας προσφέρουν μία ανυπέρβλητη πλατφόρμα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους.»

Φαίνεται ότι άλλες μάρκες όπως η Tesla, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, αν και όταν κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο αυτοκίνητο της Apple, αφού βέβαια αντιμετωπίσει πρώτα η ίδια εταιρεία τις δικές της δυσκολίες που έχουν προκύψει με την εξέλιξη του συγκεκριμένου πρότζεκτ.