Apple: To CarPlay ανανεώνεται και αποκτά νέα έκδοση


Αν έχετε smartphone της Apple θα μπορείτε πλέον να συνδέσετε με το ανανεωμένο και αναβαθμισμένο CarPlay.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/6/2019

Το CarPlay, η εφαρμογή διασύνδεσης κινητών της Apple, περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό των συστημάτων infotainment πολλών αυτοκινήτων και αποσπά καλά σχόλια από τους χρήστες του. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής του προκειμένου η χρήση του να γίνει ακόμα πιο εύκολη και λειτουργική.

Έτσι λοιπόν στο πρόσφατο WWDC (World Wide Developers Conference) η Apple, ο Αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός δεν παρουσίασε μόνο τα νέα Mac Pro και το καινούργιο της λειτουργικό σύστημα iOS13 αλλά και την τελευταία εκδοχή του CarPlay.

Το ανανεωμένο CarPlay έχει διαφοροποιημένη εμφάνιση σε σχέση με την εκδοχή του που γνωρίζουμε, ενώ θα χρησιμοποιεί και αυτό το iOS13. Με τη βοήθειά του έχει προστεθεί μια επιπλέον επιφάνεια στο μενού, στην οποία υπάρχει η δυνατότητα απεικόνισης αλλά και χειρισμού περισσοτέρων λειτουργιών.

Για παράδειγμα θα μπορούν να απεικονίζονται ταυτόχρονα η μουσική, οι χάρτες αλλά και οι ενημερώσεις. Ανανεωμένοι και με μεγαλύτερη ακρίβεια σε ότι αφορά την πλοήγηση προς ένα συγκεκριμένο αριθμό οδού ή προς ένα κτίριο θα είναι και οι χάρτες της Apple, τα γνωστά Maps. Μάλιστα η εταιρεία αποκάλυψε πως ένας στόλος αυτοκινήτων της διένυσε περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα προκειμένου να συγκεντρώσει επιμέρους δεδομένα για τα Maps.