Αργεί αλλά έρχεται το Mercedes-AMG One


Το καλό πράγμα αργεί να γίνει λέει η παροιμία και μάλλον στην Mercedes έχουν στο μυαλό τους να επιμείνουν στην αρχική ιδέα παρά τις δυσκολίες που έχει η πραγματοποίησή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/11/2019

Όταν έγινε η πρώτη ανακοίνωση της ύπαρξης ενός hypercar από την Mercedes-AMG με τεχνολογία απευθείας από την F1, οι φίλοι του αυτοκινήτου περίμεναν με αγωνία την ημέρα που θα γίνει αυτό πραγματικότητα.

Από το 2017 η One είναι ένα project το οποίο βρίσκεται διαρκώς σε εξέλιξη. Και αν και πήρε σάρκα και οστά σε ότι αφορά το αμάξωμα και την υπόλοιπη τεχνολογία που διαθέτει, υπάρχει ένα θέμα που την κρατά πίσω και καθυστερεί την ημερομηνία παρουσίασής της.

Αυτό έχει να κάνει με τον κινητήρα ο οποίος είναι σχεδόν αυτούσιος φερμένος από το μονοθέσια της εταιρίας. Ο V6 με το υβριδικό σύστημα φέρνει πολλά νέα δεδομένα σε ένα αυτοκίνητο δρόμου, όμως έχει και κάποιες δυσκολίες.

Οι δυσκολίες αυτές αφορούν τις εκπομπές καυσαερίων και τον θόρυβο. Στα κλασικά αυτοκίνητα οι μετρήσεις γίνονται με το "ρελαντί" στις 1.200 rpm. Στην Οne το "ρελαντί" είναι στις... 5.000 rpm, κάτι που ανεβάζει κάθετα τους ρύπους αλλά και τον θόρυβο που επιτρέπεται σε ένα αυτοκίνητο δρόμου.

Το νέο πρόγραμμα θέλει την οριστική του παρουσίαση να γίνεται μέσα στο 2021. Κάτι που μάλλον στεναχωρεί όσους έχουν καταβάλει τα 2,3 εκατομμύρια για να αγοράσουν μία Formula 1 για τον δρόμο.