Ασταμάτητο το Tesla Model 3 στις ευρωπαϊκές αγορές


Οι πωλήσεις του τον Σεπτέμβριο λίγο έλειψαν να το φέρουν μέσα στην 10άδα του συνόλου των πωλήσεων ενώ είναι το πρώτο ηλεκτρικό της αγοράς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/10/2019

Το Tesla Model 3 συνεχίζει την τεράστια εμπορική του επιτυχία στις ευρωπαϊκές αγορές παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις που το φέρνουν πολύ κοντά μέσα στην γενική δεκάδα ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, οι συνολικές πωλήσεις στην Ευρώπη έφθασαν στα 1,28 εκατομμύρια με τις μεγάλες αγορές όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία να σημειώνουν υψηλούς ρυθμούς ανόδου.

Ο Σεπτέμβριος έδειξε και μία σημαντική άνοδο και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της τάξης του 119%, φθάνοντας στις 40.700 μονάδες. Η Tesla είχε τις 19.500 από αυτές φθάνοντας περίπου στο μισό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη, χάρη κυρίως στην επιτυχία του Model 3. 

Το τελευταίο δεν κατάφερε να μπει στην δεκάδα για μόλις 217 μονάδες. Αν το κατάφερνε πάντως θα ήταν το πρώτο ηλεκτρικό που θα έμπαινε στην γενική δεκάδα των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά τους πρωταγωνιστές, το VW Golf παρέμεινε στην πρώτη  θέση με 32.398 μονάδες, ακολουθούμενο από το Corsa με 28.453 μονάδες και το Clio με 24.453 μονάδες. Το  μόνο premium μοντέλο σ' αυτή την δεκάδα ήταν η Mercedes-Benz A-Class που ήταν στην τέταρτη  θέση με 22.540 μονάδες.