Aston Martin DBS GT Zagato: 7 εκατ. ευρώ ματαιοδοξίας


Θα πωλείται μόνο μαζί με την παλιά DB4 GT Zagato Continuation με το κόστος του πακέτου να αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/10/2019

Σ' έναν κόσμο που το -πολύ- χρήμα είναι μία απλή λεπτομέρεια, η Aston Martin προσφέρει το ιδανικό πακέτο για όσους θέλουν να το ξοδέψουν με στιλ και άποψη.

Η νέα DBS GT Zagato προσφέρεται μαζί και μόνο μαζί με την DB4 GT Zagato, με κόστος και των δύο κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ και για μόνο 19 κομμάτια σε αντίστοιχους πελάτες.

Η νέα DBS GT Zagato έχει τον ίδιο twin turbo V12 των 5,2 λίτρων με την Superleggera μόνο που εδώ η ιπποδύναμη έχει ανέβει στους 760 ίππους. Το αμάξωμά της είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης, με ένα αποκλειστικό κόκκινο χρώμα, χρήση carbon fiber σε επιλεγμένα σημεία και χρυσές με μαύρο ζάντες.

Το εσωτερικό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, με το κόκκινο δερμάτινο σαλόνι, αλλά και τις πολλές ενδιαφέρουσες όσο και πανάκριβες λεπτομέρειες. Μία από αυτές αφορά κάποιους διακόπτες στην κεντρική κονσόλα οι οποίοι χρειάστηκαν γύρω στις 100 ώρες σε 3D printing και είναι κατασκευασμένοι από χρυσό.

Μάλιστα υπήρξε και ειδική επεξεργασία από τους τεχνίτες της εταιρίας για να γυαλίσουν και να αποκτήσουν αυτό την μοναδική λάμψη που βλέπουμε στην φωτογραφία.

Πάντως αν δεν σας αρέσει ο χρυσός, υπάρχουν επιλογές σε carbon ή αλουμίνιο. Όπως επίσης και αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης του σαλονιού για να κάνετε την δική σας Zagato αποκλειστικά όπως την θέλετε (7 εκατομμύρια είναι αυτά...).

Χρυσός πάντως υπάρχει σε κάποια σημεία στο αμάξωμα (όπως οι πλευρικές εισαγωγές αέρα) ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ενεργή γρίλια που κατασκευάζεται από 108 διαφορετικά κομμάτια carbon fiber τα οποία ανοιγοκλείνουν ανάλογα την ταχύτητα!

Τα δύο αυτοκίνητα, παλιό και καινούργιο αποτελούν ένα πακέτο με την ονομασία DBZ Centenary Collection και πωλούνται μαζί. Και σίγουρα αποτελούν μία καλή επένδυση για όσους το -πολύ- χρήμα είναι εκτός από λεπτομέρεια και ο κύριος λόγος να ζουν.