Aston Martin Valkyrie: Βρετανική υπερδύναμη 1.160 ίππων


Με ένα υβριδικό σύνολο 1.160 ίππων εφοδιάζεται η ισχυρότερη και ταχύτερη Aston Martin όλων των εποχών, οι προδιαγραφές της οποίας δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/3/2019

Τις προδιαγραφές του ισχυρότερου μοντέλου στη σύγχρονη ιστορία της έδωσε στη δημοσιότητα η Aston Martin. Πρόκειται για την εξωτική Valkyrie, η οποία θα εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο 1.160 ίππων.

Το υβριδικό κινητήριο σύνολο της Aston Martin Valkyrie συνδυάζει έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 6,5 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που ενσωματώνεται στο σύστημα μετάδοσης του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας στην κίνησή του με 160 ίππους  και 280 Nm ροπής.

Ο V12 κινητήρας προέρχεται από την Cosworth και η απόδοσή του φτάνει τους 1.000 ίππους και τα 740 Nm ροπής, με το όριο λειτουργίας του να αγγίζει τις 11.000 σ.α.λ.

Αντιστοίχως, ο ηλεκτροκινητήρας φέρει την υπογραφή της Integral Powertrain και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου εκείνη της Rimac.

Να θυμίσουμε ότι στην εξέλιξη και στον σχεδιασμό της Aston Martin Valkyrie συμμετείχε η Red Bull Advanced Technologies, γεγονός που δικαιολογεί την άμεση σύνδεση του βρετανικού hypercar με τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Σύμφωνα άλλωστε με τον αντιπρόεδρο της βρετανικής φίρμας, David King, η Aston Martin Valkyrie δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει το κορυφαίο hypercar στον κόσμο της αυτοκίνησης.