Αστυνομικός ζητάει από αυτόνομο όχημα να κάνει στην άκρη και γίνεται viral (video)


Οι επιβάτες του οχήματος, ανήμποροι να αντιδράσουν στις υποδείξεις του αστυνομικού, ξέσπασαν σε γέλια.

  • ΦΩΤΟ: WAYMO FACEBOOK
  • 24/4/2023

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες video που ανέβηκε στο Tik Tok από τον χρήστη @johnnyromano3 και δείχνει αστυνομικό στην Αριζόνα των ΗΠΑ να ζητάει από αυτόνομο όχημα να αλλάξει κατεύθυνση αφού ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω παρέλασης.

Μέχρι και πριν λίγες ώρες το video είχε συγκεντρώσει πάνω από 14 εκατ. views και όπως θα δείτε ο αστυνομικός προσπάθησε να καθοδηγήσει το όχημα της εταιρείας Waymo ενώ η θέση του οδηγού ήταν κενή.

Όσο ο αστυνομικός επιχειρούσε με κινήσεις να στείλει το αυτοκίνητο σε άλλη κατεύθυνση, οι επιβάτες ξέσπασαν σε γέλια, προσπαθώντας παράλληλα να εξηγήσουν στον αστυνομικό ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Το insider.com επικοινώνησε με τον χρήστη του Tik Tok όπου και δήλωσε ότι ήταν η πρώτη του φορά που μπήκε σε αυτόνομο όχημα και εντυπωσιάστηκε με τον τρόπο που κινήθηκε στους δρόμους της πόλης.

Ο Romano αποκάλυψε επίσης ότι πριν το περιστατικό που βλέπουμε στο video, το αυτοκίνητο είχε συναντήσει σε άλλο σημείο του οδικού δικτύου την παρέλαση και προσπάθησε μόνο του να την αποφύγει κάνοντας τον γύρο του τετραγώνου. Όμως αντί να απομακρυνθεί βρέθηκε ξανά στην πορεία της.

Παράλληλα ο Romano σημείωσε πως ο αστυνομικός παρέμεινε ψύχραιμος όταν είδε ότι το αυτοκίνητο δεν ακολουθούσε τα σήματά του, ενώ σχεδόν αμέσως το κέντρο υποστήριξης της Waymo επικοινώνησε με τους επιβάτες και παρενέβη ώστε τελικά να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η Waymo, μετά την δημοσιοποίηση του video, τόνισε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί προηγμένη μηχανική εκμάθησης ώστε τα αυτόνομα οχήματά της να «μάθουν» πώς να αντιδρούν στα σήματα των αστυνομικών. Επίσης δήλωσε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το όχημα, παρά το αρχικό μπέρδεμα, κατάφερε μέσα σε 90 sec να αλλάξει πορεία και να αποφύγει τον αποκλεισμένο δρόμο.

Αυτό πάντως δεν είναι το πρώτο περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται αυτόνομο όχημα αφού πριν από μερικές εβδομάδες η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο σταμάτησε ένα αντίστοιχης τεχνολογίας αυτοκίνητο της εταιρείας Cruise επειδή κινούνταν στο σκοτάδι χωρίς να έχει ανάψει τους προβολείς.