Αστυπάλαια: Στα 12.000 ευρώ η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου


Σε τιμές κόστους για τα μηδενικών ρύπων οχήματα της Volkswagen και με κρατική επιδότηση που θα φτάνει τα 12.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας.

  • 4/11/2020

Γενναία είναι τα κίνητρα που θα δοθούν στους κατοίκους της Αστυπάλαιας για την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Small Green Island το οποίο εκπονήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen.

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα στα επόμενα έξι χρόνια το σύνολο των οχημάτων στην Αστυπάλαια να κινούνται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, την ίδια στιγμή που η ανάπτυξη υβριδικών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα καταστήσει εφικτό το όραμα της αυτοκίνησης με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, τόσο η Ελληνική Κυβέρνηση όσο και η ίδια η Volkswagen πρόκειται να προσφέρουν στους κατοίκους του νησιού σημαντικά κίνητρα.

Συγκεκριμένα, η αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος στην Αστυπάλαια θα επιδοτείται με το ποσό των 12.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που η Volkswagen θα διαθέτει τα μηδενικών ρύπων οχήματά της σε τιμές κόστους.

Η ίδια η Volkswagen θα αναλάβει και την εγκατάσταση του απαραίτητου δικτύου φόρτισης στο νησί που θα υποστηρίξει την κίνηση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους του.

Το συνολικό ποσό της επένδυσης του γερμανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών στην Αστυπάλαια θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση του project μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Διαβάστε εδώ όσα αξίζει να γνωρίζετε για τον εξηλεκτρισμό της Αστυπάλαιας με τη συμβολή της Volkswagen.