Αθλητικά παπούτσια από την Adidas με στοιχεία από ελαστικά της Continental


Αξιοσημείωτη πρόσφυση σε στεγνές και υγρές επιφάνειες...

  • 20/6/2013

Η κατασκευάστρια ελαστικών Continental για περισσότερα από τέσσερα χρόνια προμηθεύει την Adidas με ελαστικά μέρη. Αυτά τα υλικά παρέχουν βελτιωμένη πρόσφυση για τα υποδήματα της φίρμας σε όλες τις επιφάνειες τόσο για τα υποδήματα τρεξίματος όσο και για αυτά της πεζοπορίας.

Η τεχνολογική συνεργασία μεταξύ της Adidas και της Continental διευρύνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, περισσότερα από 30 διαφορετικά μοντέλα υποδημάτων για τρέξιμο και πεζοπορία, ανδρικά και γυναικεία, έχουν κυκλοφορήσει στις αγορές, τα οποία εφοδιάζονται με την εξαιρετικά αποτελεσματική αντιολισθητική σόλα της Continental. Μεγαλύτερη πρόσφυση σημαίνει καλύτερη επαφή με την επιφάνεια άθλησης, καλύτερο πάτημα και σαν συνέπεια καλύτερες επιδόσεις. Σήμερα, πολλοί επαγγελματίες Μαραθωνοδρόμοι αξιοποιούν αυτή την τεχνολογία αιχμής για να επιτύχουν ακόμα καλύτερους χρόνους- αυτό αποδεικνύεται εντυπωσιακά από τα νέα ρεκόρ που επετεύχθησαν στο Ανόβερο και το Τόκυο το 2013 καθώς και στο Λονδίνο το 2012 όπως και το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στο Βερολίνο το 2011.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα υποδήματα της Adidas, με ελαστικά μέρη που έχουν εξελιχθεί στο Ανόβερο, βοηθούν τους επαγγελματίες αθλητές να επιτύχουν νέες καλύτερες προσωπικές επιδόσεις και να καταρρίψουν ρεκόρ. Αυτό αποδεικνύει τη δυναμική και τα μακροχρόνια οφέλη για την βιομηχανία από τις νέες τεχνολογίες και τις λύσεις που υιοθετούνται. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των προϊόντων μας, τα οποία ανταποκρίνονται με μοναδική πρόσφυση σε στεγνές και βρεγμένες επιφάνειες, εξετάζουμε τους «μηχανισμούς» του ζωικού βασιλείου- όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι γάτες και οι πολικές αρκούδες για την κίνηση και το πάτημά τους- και επίσης προσανατολιζόμαστε στην παραγωγή ελαστικού υλικού από πικραλίδες», δήλωσε ο David O’Donnell, υπεύθυνος του τμήματος R&D για ελαστικά επιβατικών και ελαφριών φορτηγών της Continental.

Στον Μαραθώνιο του Ανόβερου του 2013, στον οποίο σπόνσορας ήταν η Continental, Ο Νοτιοαφρικανός δρομέας Lusapho April πέτυχε ένα νέο ρεκόρ με χρόνο 2:08:32 αγωνιζόμενος με τα νέα adizero adios boost παπούτσια –  και αυτό παρά την αυξημένη έως και άνω των 20°C θερμοκρασία. Η Ουκρανή Olena Burkovska έκανε, επίσης, την προσπάθειά της στον αγώνα του Ανόβερου, με τον ίδιο τύπο παπουτσιών, επιτυγχάνοντας ένα νέο ρεκόρ για της γυναίκες με χρόνο 2:27:07. Στον Μαραθώνιο του Τόκυο του 2013, ο Κενυάτης αθλητής Dennis Kimetto έσπασε το ρεκόρ με χρόνο 2:06:50 – τρέχοντας και αυτός με τα παπούτσια adizero adios boost. Η σημαντικά βελτιωμένη απόδοση των adizero adios 2 παπουτσιών του βοήθησαν τον Κενυάτη Wilson Kipsang να κερδίσει τον Μαραθώνιο του Λονδίνου του 2012, ο οποίος για μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να θέσει νέο παγκόσμιο ρεκορ. Τα παπούτσια επίσης βοήθησαν την Κενυάτισσα Mary Keitany, η οποία επίσης κέρδισε στο Λονδίνο με τον απίστευτο χρόνο των 2:18:37 ωρών. Πίσω στο 2011, ο 26χρονος Κενυάτης Patrick Makau έθεσε νέο ρεκορ 2:03:38 ωρών στο Μαραθώνιο του Βερολίνου φορώντας τα adizero adios 2 παπούτσια του.