Audi GT: Ο σκοτεινός ιππότης


Το ψηφιακό δημιούργημα του Jordan Gendler φέρνει στο φως τη σκοτεινή και άκρως ταυτόχρονα εντυπωσιακή πτυχή ενός τετράτροχου που θα μπορούσε να διαδεχθεί το έκπτωτο Audi TT.

  • 25/6/2020

Η απόφαση της Audi να δώσει τέλος στην καριέρα του TT μετά από σχεδόν 25 χρόνια και τρεις επιτυχημένες γενιές ίσως να μην ήταν αυτή που άξιζε σε ένα από τα λιγοστά αυθεντικά coupe της ευρωπαϊκής αγοράς, ωστόσο, οι Γερμανοί φαίνεται πως έχουν άλλα σχέδια για το μέλλον του.

Το ηλεκτρικό μέλλον του για να είμαστε ακριβείς το οποίο οφείλει να είναι και κυρίως να δείχνει καινοτόμο. Υπό αυτή την προϋπόθεση, λοιπόν, το σχεδιαστικό concept που φέρει το σήμα της Audi και την υπογραφή του Jordan Gendler θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει τον διάδοχο του TT, προσδίδοντας σε ένα coupe μια νέα διάσταση ή αν προτιμάτε μια νέα προοπτική.

Με τέσσερις πόρτες και τέσσερις πραγματικές θέσει στο εσωτερικό του, το εντυπωσιακό Audi GT αποτελεί ένα τυπικό τετράθυρο coupe που παρά τον φουτουριστικό σχεδιασμό του δείχνει να μην έχει κόψει τις γέφυρες με το παρελθόν.

Θα μπορούσε, λοιπόν, να ισχυριστεί κανείς ότι το Audi GT αποτίνει φόρο τιμής στην πρώτη γενιά του Audi TT, ενώ δεν λείπουν και εκείνα τα στοιχεία που παραπέμπουν σε πιο εξωτικές κατασκευές, όπως η Bugatti Veyron.

Ανεξάρτητα πάντως από τις πιθανότητες υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η Audi δεν θα αφήσει τη δυναστεία του TT να σβήσει, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια του δημοφιλούς coupe με νέους, πιο εύπεπτους και πιο πρακτικούς τύπους αμαξώματος.

Αναλυτική παρουσίαση του νέου Audi A3: Τιμές, κινητήρες, εξοπλιστικές εκδόσεις