Audi και Porsche φλερτάρουν με τη Formula 1


Πιο κοντά από ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 βρίσκεται ο όμιλος Volkswagen και ειδικότερα η Porsche, η οποία έχει φλερτάρει και στο παρελθόν με την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητο αθλητισμού.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.: Αρχείο
  • 4/3/2021

Το σενάριο που θέλει τον όμιλο VW να εισέρχεται στον μαγικό κόσμο της Formula 1 επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας μετά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Porsche, σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική φίρμα πρόκειται να επανεξετάσει το ενδεχόμενο αυτό μόλις καθοριστούν οι νέοι κανονισμοί του θεσμού.

Αυτό που επί της ουσίας περιμένει η Porsche είναι η σύνδεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 με την τεχνολογία των συνθετικών καυσίμων, πάνω στην οποία έχει επενδύσει ώστε να διαφυλάξει σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον τον σημερινό χαρακτήρα των μοντέλων της.

Η Porsche, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική φίρμα του ομίλου VW που θα έβλεπε με καλό μάτι μια ενδεχόμενη εμπλοκή στη Formula 1, μιας και η Audi διαθέτει μια πλούσια αγωνιστική  κληρονομιά και το προφίλ που θα μπορούσε να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Όπως και να έχει, ο γερμανικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο σπορ και περιμένει την κατάλληλη στιγμή ώστε να εισέλθει σε αυτό.

Η διαφαινόμενη αλλαγή των κανονισμών το 2025 ίσως αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το VW Group, το οποίο αν μη τι άλλο διαθέτει τη δυναμική που θα του επιτρέψει να πρωταγωνιστήσει στα σιρκουί του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1.