Αύξηση πωλήσεων άνω των 5 δισ. δολαρίων για την Toyota


Με ισχυρή ώθηση από την βορειοαμερικανική αγορά η Toyota σημείωσε κερδοφορία 11% για το δεύτερο πρόσφατο τρίμηνο της χρονιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/11/2018

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας αξιοποίησε την αυξανόμενη ζήτηση ελαφρών φορτηγών και ειδικότερα στην Βόρεια Αμερική. Σημαντική ήταν ή άνοδος στην Ευρώπη όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,8% και σε 240.000 οχήματα το τρίμηνο. Τα ευρωπαϊκά περιφερειακά λειτουργικά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 340,4 εκατ. δολάρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα λειτουργικά κέρδη για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν στα 5,09 δισ. δολάρια, ενώ το καθαρό κέρδος αυξήθηκε κατά 28% στα 5,15 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Autonews.com. Στην κερδοφορία συμβάλλουν τα Camry και RAV4 καθώς και στα νέα μοντέλα της εταιρίας που χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture.

Σε επίπεδο πωλήσεων η Toyota σημείωσε αύξηση λιανικής κατά 1,9% και σε 2,68 εκατομμύρια οχήματα την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της θυγατρικής Daihatsu και της θυγατρικής Hino.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των κερδών ο Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος Masayoshi Shirayanagi πιστεύει σε ένα πιο κερδοφόρο συνδυασμό μέσα από μια γκάμα εστιασμένη στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για crossover, SUV και άλλα ελαφρά φορτηγά. Πλέον η Toyota αναθεωρεί και αναμένει μεγαλύτερη κερδοφορία μέχρι το Μάρτιο (όταν και ολοκληρώνεται το λειτουργικό έτος) που θα φτάνει τα 21,18 δισεκατομμύρια ευρώ (δηλ. 2,4 τρισ. γεν από 2,3).