Αυτό είναι το teaser video του νέου Mazda 3


Το νέο 3 βρίσκεται κυριολεκτικά προ το πυλών και η Mazda έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο του προκειμένου να πάρουμε μια πρώτη γεύση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/10/2018

To Mazda 3 μπορεί να δείχνει ακόμα σχετικά σύγχρονο αλλά είναι γεγονός πως σιγά σιγά οδεύει προς την αντικατάστασή του, μιας και έχει παρουσιαστεί το 2013. O προγραμματισμός της ιδιαίτερα αξιόλογης ιαπωνικής εταιρείας, η οποία εξακολουθεί να απουσιάζει από τη χώρα μας, προβλέπει την παρουσίαση του νέου 3 τον επόμενο μήνα στην έκθεση του Los Angeles. Σύμφωνα με πληροφορίες το καινούργιο μικρομεσαίο Mazda θα διαθέτει τόσο νέο πλαίσιο όσο και κινητήρες, οι οποίοι στο άμεσο μέλλον θα αποτελέσουν τη βάση και για μελλοντικά μοντέλα της.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του πάντως αναμένεται να είναι ο κινητήρας του της γενιάς SkyActiv-X, στον οποίο πριν από την άνοδο του εμβόλου κάθε κυλίνδρου ψεκάζεται και αναφλέγεται μια ποσότητα καυσίμου. Η οποία εξασφαλίζει τον έλεγχο της πίεση ανάφλεξης εντός του κυλίνδρου. Η Mazda ισχυρίζεται πως με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με ένα συμβατικό κινητήρα.

Η Mazda παράλληλα αναφέρει πως το νέο Mazda θα έχει μεγαλύτερους χώρους σε σχέση με τον τρέχον μοντέλο και θα είναι βελτιωμένο σε ότι αφορά το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό του. Μια σημαντική αλλαγή πάντως θα είναι η αντικατάσταση του πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων που υπάρχει μέχρι σήμερα από έναν ημιάκαμπτο.