Αυξημένο μπόνους για τους εργαζόμενους της SEAT


Τα ανώτατα στελέχη της SEAT ενέκριναν την καταβολή 1.550 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο της εταιρείας ως μπόνους για την καλή εμπορική πορεία της εταιρείας το 2019.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/3/2020

Τον Απρίλιο, το χρηματικό δώρο που θα λάβει κάθε εργαζόμενος της SEAT ως πριμ παραγωγικότητας για το 2019 θα φτάσει τα 1.550 ευρώ και θα είναι αυξημένο κατά 45,1% συγκριτικά με αυτό που πήρε για το 2018 (πρόπερσι, το αντίστοιχο ποσό ήταν 1.068 ευρώ). Αυτό αποφάσισαν τα διοικητικά στελέχη της ισπανικής εταιρείας ως ανταμοιβή για την αύξηση της παραγωγής κα των πωλήσεών της, έπειτα και από αίτημα των εργατικών σωματείων προς αυτή.

Είναι η τέταρτη συνεχή χρονιά για τη οποία οι εργαζόμενοι της SEAT θα λάβουν μπόνους και το ποσό είναι κατά 250 ευρώ υψηλότερο από αυτό που προβλέπεται στη συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία υπογράφηκε το 2016. Ο κ. Xavier Ros, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Ανθρώπινων Πόρων της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Το 2019 ήταν μία ακόμη χρονιά που σημειώσαμε ρεκόρ, χάρη στους επαγγελματίες που αναμορφώνουν την εταιρεία, και το ιστορικού ύψους μπόνους παραγωγικότητας είναι ο τρόπος μας να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη δέσμευση και την αφοσίωση όλων στην επίτευξη των εξαιρετικών αποτελεσμάτων μας τον περασμένο χρόνο σε ένα περίπλοκο περιβάλλον».

Τέλος, ο κ. Ros είπε ότι αποφάσισαν να στηρίξουν όσους εργαζόμενους θα αναγκαστούν να βγουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας εξαιτίας του κορωνοϊού, να λάβουν έκτακτα μέτρα και να αναπροσαρμόσουν προσωρινά τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία.