Αυτά είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα του James Bond


Υπάρχουν εταιρικά αυτοκίνητα, αλλά υπάρχουν και τα «εταιρικά» του James Bond, κάποια με απαράμιλλο στυλ και κάποια εφοδιασμένα με gadgets, που δεν περνούν απαρατήρητα

  • 20/4/2021

AstonMartinDB5 (Goldfinger)

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό και συμβολικό αυτοκίνητο που πέρασε ποτέ από ταινία με τον πράκτορα James Bond. Και ποιος δε θυμάται το αξεπέραστο δίδυμο της Aston Martin DB5 του 1964 με οδηγό τον Sean Connery;

Σε αυτό το αυτοκίνητο, τα gadgets ήταν ατελείωτα. Πινακίδες που γυρνούσαν, πολυβόλα στα προβολάκια ομίχλης, αναδυόμενη αλεξίσφαιρη ασπίδα, σύστημα που έριχνε λάδια και φυσικά το περίφημο κάθισμα που εκτοξευόταν.

Ήταν τόσο μεγάλη η επιρροή της ταινίας και η φήμη του αυτοκινήτου, που πρόσφατα η Aston Martin ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει 25 παρόμοια μοντέλα που θα εφοδιάζονται με όλα αυτά τα gadgets, έναντι 2,75 εκατομμυρίων λιρών (3,19 εκατομμύρια ευρώ περίπου)!

Lotus Esprit S1 (The Spy Who Loved Me)

Μπορεί να έχουν περάσει 45 χρόνια από τότε, όμως η Lotus Esprit S1, παραμένει στη μνήμη μας ακόμα, ειδικά στη σκηνή με το κυνηγητό που πατώντας ένα κουμπί μετατρέπεται σε υποβρύχιο, πέφτοντας στο νερό της θάλασσας.

Πριν τόσα χρόνια τα εφέ δεν ήταν τόσο εξελιγμένα και για να καταδυθεί και κινηθεί η Esprit χρειάστηκε η βοήθεια δύο κρυμμένων δυτών.

BMW Z8 (The World Is Not Enough)

Ο James Bond οδήγησε κάμποσες BMW στη συγκεκριμένη ταινία, όμως τη τελευταία την άφησαν για το τέλος. Ο Pierce Brosnan έκατσε πίσω από το τιμόνι μιας Z8 του 1999  και μπορούσε να την καθοδηγεί βρισκόμενος έξω από το αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας ένα μπρελόκ.

Εδώ μπορεί να μην βρείτε πυραύλους διαθέσιμους προς χρήση στον εχθρό, αλλά προς 160.000 λίρες (185.000 ευρώ περίπου), ίσως κάνετε δική σας μία μεταχειρισμένη και συλλεκτική BMW Z8.

AstonMartinDB10 (Spectre)

Ο πράκτορας 007 και οι Aston Martins πάνε χέρι χέρι, όμως αυτό που κάνει την DB10 τόσο ξεχωριστή είναι ότι κατασκευάστηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη ταινία.

 Ένω όλα τα προηγούμενα αυτοκίνητα υπήρχαν διαθέσιμα στην αγορά για όποιον ενδιαφερόταν, η DB10 ποτέ δεν διατέθηκε προς πώληση.

Αν και το μοντέλο βασίστηκε στην Aston Martin Vantage, όλες οι σχεδιαστικές αλλαγές που έφερε το αμάξωμα έγιναν αποκλειστικά για τη ταινία. Κατασκευάστηκαν μόνο 10.