Αυτά είναι τα νέα MINI Hatch και MINI Cabrio


Ένα νέο, πιο φρέσκο πρόσωπο παρουσιάζουν τα MINI Hatch και Cabrio τα οποία προχώρησαν στην επικαιροποίηση των σχεδιαστικών και των εξοπλιστικών τους προδιαγραφών.

  • 27/1/2021

To νέο πρόσωπο των MINI Hatch και MINI Cabrio αποκάλυψε η βρετανική φίρμα, προχωρώντας σε σημαντικές παρεμβάσεις στον σχεδιασμό των δύο προτάσεών της.

Οι αλλαγές εντοπίζονται στο μπροστινό τμήμα του αμαξώματος, όπου ο νέος προφυλακτήρας και η ανασχεδιασμένη κεντρική εισαγωγή αέρα δηλώνουν ευθύς εξ αρχής τη διάθεση της MINI να προσδώσει έναν πιο ανάλαφρο και νεανικό χαρακτήρα στις προτάσεις της.

Από εκεί και πέρα η σκυτάλη περνά στις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου και στις διακρικότερες παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον πίσω προφυλακτήρα και τα φωτιστικά σώματα, καθώς και στις νέες χρωματικές επιλογές που προσφέρει πλέον η παλέτα των MINI Hatch και Cabrio. Διαφοροποιήσεις προκύπτουν στις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων Cooper S και John Cooper Works, όπως άλλωστε και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Στο εσωτερικό η σημαντικότερη είδηση έχει να κάνει με την τοποθέτηση της κεντρικής ψηφιακής οθόνης μεγέθους 8,8 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, η οποία φιλοξενεί τις ενδείξεις του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τελευταίο μάλιστα είναι συμβατό και με το Apple CarPlay.

Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, στα πρότυπα του MINI Electric και του επίσης ανανεωμένου MINI Countryman.

Κάτω από το καπό των ανανεωμένων εκδόσεων των MINI Hatch και Cabrio δεν έχουν πραγματοποιηθεί ουσιαστικές αναβαθμίσεις με τον κινητήρα βενζίνης του 1,5 λίτρου να αποτελεί την αφετηρία των βασικών εκδόσεων του αυτοκινήτου και τα τετρακύλινδρα σύνολα των 2,0 λίτρων εκείνα που αναλαμβάνουν την κίνηση των κορυφαίων διαμορφώσεων.

Χωρίς αλλαγές συνεχίζει και η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους και την αυτονομία να κυμαίνεται μεταξύ 203 και 234 χιλιομέτρων.