Αυτά είναι τα πλάνα της Audi για το άμεσο μέλλον της


Η ηλεκτροκίνηση έχει κεντρική θέση στα πλάνα της Audi για το άμεσο μέλλον, που περιλαμβάνει αρκετά plug-in υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/10/2018

Η Audi έχει συγκεκριμένα πλάνα για το μέλλον της, τα οποία περιλαμβάνουν, μέχρι το 2025, 12 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ σε εύθετο χρόνο κάθε μοντέλο της θα έχει τουλάχιστον έκδοση mild hybrid. Η αρχή πάντως της ανανέωσης της γκάμας της θα γίνει με το Q3 που αναμένεται να είναι διαθέσιμο άμεσα και στη χώρα μας.

Σχεδόν ταυτόχρονα θα αρχίσει και η διάθεση του νέου της υπερ- μίνι, του Α1, ενώ θα ακολουθήσει στις αρχές του 2019 το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο το E-Tron. Το οποίο θα έχει αυτονομία μέχρι και 400 χιλιόμετρα, κάτι που θα ισχύει και για το E-Tron Sportback, που θα είναι μια παραλλαγή αμαξώματος με πιο έντονο το χαρακτήρα SUV κουπέ, μιας και θα θυμίζει μια παραλλαγή του A7 με χαρακτηριστικά SUV.

Παράλληλα η Audi θα ενισχύσει και τη γκάμα των plug-in υβριδικών της. Πρώτο στη λίστα θα είναι η αντίστοιχη έκδοση του Q5, ενώ το 2019 θα ακολουθήσει το A7 PHEV και στην Κίνα το Α6 L και στη συνέχεια, για το 2020, το plug-in υβριδικό Q8. Την ίδια χρονιά θα κάνει την εμφάνισή του το E-Tron GΤ που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Porsche Taycan και θα ανήκει στη γκάμα της Audi Sport.

Ταυτόχρονα η Audi θα αξιοποιήσει και το πλαίσιο MEB του ομίλου Volkswagen, παρουσιάζοντας μέχρι το 2025 τρία ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασίζονται σε αυτό. Το πρώτο θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover, μπορεί να θεωρηθεί και ως ηλεκτρικό Q3, που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία του VW I.D. και ίσως και την τετρακίνηση του I.D. Crozz.