Αυτές είναι οι νέες BMW Σειρά 7 και i7!


Η νέα BMW Σειρά 7 και η ηλεκτρική παραλλαγή της i7 αποκαλύφθηκαν σήμερα, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο την ηλεκτροκίνηση και τις κορυφαίες ψηφιακές τεχνολογίες σε ένα ψηφιακό περιβάλλον βγαλμένο από το μέλλον.

  • 20/4/2022

Η νέα BMW Σειρά 7 αποκαλύπτεται πλήρως μαζί με την αμιγώς ηλεκτρική της έκδοση, την i7 θέλοντας να επαναπροσδιορίσει την πολυτέλεια στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης.

Η νέα μεγάλη πολυτελής BMW Σειρά 7 έρχεται 45 χρόνια μετά το ντεμπούτο της πρώτης γενιάς και αποτελεί την έβδομη γενιά της. Είναι σχεδιασμένη από λευκό χαρτί και ενσωματώνει τη νέα εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση των μοντέλων της BMWστην πολυτελή κατηγορία. Αυτή κυριαρχείται από πολλά γνώριμα χαρακτηριστικά της μάρκας, αλλά διατηρείται μια σαφής διάκριση μεταξύ αυτών των μοντέλων στη γκάμα της BMW.

Ένα αμάξωμα απόλυτα καθαρό και «μονολιθικό» όπως το χαρακτήρισε ο Επικεφαλής Σχεδίασης του BMW Group, Adrian van Hooydonk με εμφανείς τις καθαρές γραμμές σε όλο το μήκος του και στην πρόσοψη. Μπροστά ξεχωρίζει η υιοθέτηση των πολύ λεπτών LED προβολέων και της μεγάλης φωτιζόμενης μάσκας.

Απόλυτα εναρμονισμένη με τις επιταγές των καιρών, η νέα BMW Σειρά 7 θα είναι διαθέσιμη και σε πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση. Η αμιγώς ηλεκτρική i7 θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Η xDrive60 που αποδίδει 544 ίππους και 745 Nm ροπής και η κορυφαία BMW i7 M70 xDrive με 600 άλογα και ροπή άνω των 1.000 Nm, η οποία θα είναι διαθέσιμη από την επόμενη χρονιά.

Η γερμανική εταιρεία κάνει λόγο για ένα πολύ αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει έως τα 625 χιλιόμετρα. Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 101,7 kWh, ενώ οι δυνατότητες φόρτισης υπόσχονται να ταιριάζουν σε όλες τις ανάγκες και τις συνθήκες. Με τη χρήση ταχυφορτιστή η φόρτιση από το 10% στο 80% θα ολοκληρώνεται σε μόλις 34 λεπτά, ενώ μέσα σε 10 λεπτά η ηλεκτρική λιμουζίνα θα εξασφαλίζει αυτονομία για πάνω από 170 χιλιόμετρα.

Κορυφαία ψηφιακή τεχνολογία

Όπως είναι φυσικό, στον τομέα της τεχνολογίας δεν έγιναν εκπτώσεις και η νέα Σειρά 7 φέρει την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Το σύστημα iDrive είναι το πλέον προηγμένο και ενσωματώνει την τελευταία γενιά του BMW Operating System 8. Η πλήρως ψηφιακή κυρτή οθόνη BMW Curved Display κλέβει την παράσταση στην καμπίνα μαζί με την πρωτοποριακή επιφάνεια αφής BMW Interaction Bar, τις βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant συν τα πρόσθετα My Modes, την τελευταία έκδοση του BMW Head-Up Display και τη λειτουργία Augmented View που είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην οθόνη πληροφοριών πίσω από το τιμόνι, ο διαισθητικός διάλογος μεταξύ του οδηγού και του οχήματος φτάνει σε νέα επίπεδα.

Η ψηφιακή «επανάσταση» συνεχίζεται και στο πίσω μέρος. Οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους την νέα BMW Theatre Screen, μια πανοραμική οθόνης 31,3 ιντσών σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά. Ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

Κινητήριες επιλογές

Το λανσάρισμα στην αγορά στην Ευρώπη αρχικά θα περιλαμβάνει μόνο το BMW i7. Στις ΗΠΑ, την Κίνα και άλλες επιλεγμένες περιοχές πωλήσεων, θα προσφέρονται άλλα δύο μοντέλα της Σειράς 7 κατά το λανσάρισμα με βενζινοκινητήρα και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 αναμένεται να ακολουθήσουν σε πολλές αγορές από τις αρχές του 2023.

Μία έκδοση με κινητήρα diesel και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V θα προστεθεί στη γκάμα για την Ευρώπη αμέσως μετά το λανσάρισμα στην αγορά. Περαιτέρω εκδόσεις της αμιγούς ηλεκτρικής BMW i7, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής κορυφαίας έκδοσης BMW i7 M70 xDrive, θα είναι διαθέσιμες σε επόμενο στάδιο.

Η νέα γκάμα των εκδόσεων της BMW Σειράς 7 θα διαθέτει δύο εκδόσεις M εξοπλισμένες με συστήματα ηλεκτροκίνησης. H κορυφαία BMW M760e xDrive, θα έχει απόδοση 571 ίππων και ροπή 800 Nm και θα κάνει το ντεμπούτο της την άνοιξη του 2023. Ο ηλεκτροκινητήρας της θα αυξάνει στιγμιαία την ισχύ κατά 40 ίππους σε απαιτητικές συνθήκες.

Το λανσάρισμα της BMW Σειρά 7 και της ηλεκτρικής i7 θα ξεκινήσει παγκοσμίως στα μέσα του ερχόμενου φθινοπώρου.