Αυτές είναι οι προδιαγραφές του πανίσχυρου Mazda 3 Turbo


Με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,5 λίτρων και 250 ίππους επιστρέφει το Mazda 3 στην κατηγορία των καυτών hatchbacks, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην γκάμα της ιαπωνικής  φίρμας.

  • 5/7/2020

Συνέχεια στο σίριαλ της δημιουργίας ενός καυτού hatchback από τη Mazda έρχονται να δώσουν πληροφορίες, οι οποίες περιγράφουν με σχετική ακρίβεια το προφίλ της υπερτροφοδοτούμενης έκδοσης του Mazda 3.

Το ιαπωνικό hatchback στην κορυφαία εκδοχή του θα εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια ενός στροβιλοσυμπιεστή θα αποδίδει 250 ίππους και 434 Nm ροπής.

Ουσιαστικά πρόκειται για το κινητήριο σύνολο που εφοδιάζει την κορυφαία έκδοση του Mazda 6 και θα συνδυάζεται, όπως και στην περίπτωση του ιαπωνικού sedan, με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

To μικρότερο κατά 250 κιλά βάρος θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε το Mazda 3 να αποκτήσεις τις απαραίτητες επιδόσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα του εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να κοιτάξει στα μάτια τους ισχυρότερους, κατά κανόνα, ανταγωνιστές.

Δεδομένη, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται η απουσία των διακριτικών MPS από την κορυφαία έκδοση του κορυφαίου Mazda 3, η πλήρης αποκάλυψη του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου.  

Διαβάστε επίσης:

Η Mazda γιορτάζει και προσφέρει έκπτωση έως 3.000 ευρώ