Αυτές είναι οι προδιαγραφές του πεντάθυρου Suzuki Jimny


Η στιγμή που το πεντάθυρο Suzuki Jimny θα περάσει στη γραμμή παραγωγής πλησιάζει και οι προδιαγραφές της… οικογενειακής εκδοχής του εμβληματικού offroader έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

  • 18/4/2021

Μπορεί στη ευρωπαϊκή ήπειρο οι επιβατικές εκδόσεις του Suzuki Jimny να αποτελούν παρελθόν δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο και για τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη, στις οποίες το εμβληματικό offroader ζει και βασιλεύει.

Και αυτό το αποδεικνύει δημιουργία μιας νέας έκδοσης, η οποία θα προσδώσει στο Suzuki Jimny έναν πιο πρακτικό και ταυτόχρονα οικογενειακό χαρακτήρα.

Σωστά υποθέσατε. Το Suzuki Jimny πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα μια πεντάθυρη έκδοση, η οποία θα ξεκινήσει την καριέρα της από την ινδική αγορά, φιλοδοξώντας να πραγματοποιήσει μια διεθνή καριέρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες πληροφορίες, το μήκος του πεντάθυρου Suzuki Jimny θα αγγίζει τα 3,9 μέτρα όντα κατά 30 εκατοστά μεγαλύτερο από τη μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του.

Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων καθώς και η παρουσία δύο επιπλέον θυρών και δεύτερης σειρά καθισμάτων θα οδηγήσει στην αύξηση του βάρος κατά 100 κιλά, μέγεθος «μικρό» για τα δεδομένα ενός πεντάθυρου offroader όχι όμως και για το Jimny, το οποίο θα συνεχίσει να φιλοξενεί κάτω από το καπό του τον ατμοσφαιρικό κινητήρα του 1,5 λίτρου και των σχεδόν 100 ίππων.

Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας θα έχει τη βοήθεια της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ωστόσο, η απόδοσή του ήταν και παραμένει οριακή για εκείνον που θα επιλέξει το Jimny για να διαδραματίσει τον ρόλο του βασικού αυτοκινήτου.

Το λανσάρισμα του πεντάθυρου Suzuki Jimny στην ινδική αγορά θα πραγματοποιηθεί είτε στο τέλος της φετινής χρονιάς είτε στις αρχές του 2021 και είναι κάτι παραπάνω από πιθανόν να συμπαρασύρει και τη μέχρι σήμερα γνωστή τρίθυρη εκδοχή του σε μια αισθητικής φύσεως ανανέωση.