Αυτές είναι οι τιμές του νέου μεγάλου crossover Dacia Jogger στη Γερμανία


Dacia Jogger: Το όμορφο και εντυπωσιακά πρακτικό crossover ξεκίνησε να πωλείται στη Γερμανία σε απίστευτη τιμή.

  • 30/11/2021

Το μήκους 4,55 μέτρων με χώρο για έως και επτά άτομα crossover δεν είναι μόνο ένα ελκυστικό αυτοκίνητο αλλά και εξαιρετικά πρακτικό με έως 1.819 λίτρα όγκου φόρτωσης και μήκος φόρτωσης έως δύο μέτρα ικανοποιώντας έτσι τις απαιτήσεις μιας οικογένειας, αλλά και της εργασίας και του ελεύθερου χρόνου και έτσι καλύπτει τόσο το station wagon όσο ένα μικρό βαν. Επομένως μόνο εξαιρετικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι τιμές που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία καθώς το νέο Jogger θα διατίθεται στην τοπική αγορά στην πενταθέσια έκδοση με τιμή που ξεκινά από τα 13.990 ευρώ. Οι τιμές για το επταθέσιο ξεκινούν από 14.790 ευρώ. Συνολικά, το Dacia Jogger είναι διαθέσιμο στη Γερμανία σε τέσσερις εκδόσεις Essential, Comfort, Extreme και Extreme . Το νέο Dacia Jogger στον κορυφαίο εξοπλισμό Extreme σε τιμή από 17.490 ευρώ (επταθέσιο: 18.290 ευρώ) αφήνει ελάχιστα να ζητά κανείς σε εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την υπόσχεση της μάρκας «Simply good», το νέο crossover κερδίζει πόντους πέρα ??από τον εξοπλισμό της βασικής και μεσαίας έκδοσης με πρακτικές λεπτομέρειες άνεσης, όπως υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα με ηλεκτρικό χειρόφρενο, μπροστινό βοήθημα στάθμευσης και σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου στάνταρ. Επιπλέον, υπάρχει το σύστημα πολυμέσων Media Nav, θερμαινόμενα καθίσματα και διαχωριστικό δίχτυ ασφαλείας για το πορτμπαγκάζ. Με τον κινητήρα TCe 110, ο εφεδρικός τροχός είναι επίσης μέρος του εξοπλισμού.

Το πακέτο εξοπλισμού Extreme ξεκινά από 16.690 ευρώ (επταθέσιο: 17.490 ευρώ), με αυτόματο κλιματισμό και κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί. Οπτικά, το Dacia Jogger Extreme είναι ιδιαίτερα δυναμικό με μαύρη κεραία καρχαρία, μπροστινή και πίσω προστασία κάτω από το γκρι χρώμα και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών σε μαύρο χρώμα. Στο εσωτερικό, οι κόκκινες ραφές στα καθίσματα και η χρήση χρωμίου στις μπροστινές πόρτες υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα.

Ο εξοπλισμός στην έκδοση Comfort διαθέτει χειροκίνητο κλιματισμό, cruise control, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης πίσω και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Media Display με οθόνη αφής 8 ιντσών σε τιμή από 15.690 ευρώ (επταθέσιο: 16.490 ευρώ). Οι εξωτερικοί καθρέφτες και οι χειρολαβές των θυρών στο χρώμα του αμαξώματος, τα φιμέ τζάμια στο πίσω μέρος και η προστασία κάτω από το μπροστινό και πίσω μέρος εξασφαλίζουν μια χαρακτηριστική εμφάνιση και εξωτερική εμφάνιση. Οι τυπικές αρθρωτές ράγες οροφής είναι ένα από τα κυριότερα σημεία του Jogger Comfort: μπορεί να μετατραπεί σε σχάρα οροφής με ικανότητα στήριξης 80 κιλών με λίγα μόνο απλά βήματα.

Ακόμη και στη βασική έκδοση, Essential, το νέο μοντέλο της Dacia διαθέτει μεσαία σκάλα LED, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειριστήριο, περιοριστή ταχύτητας και αυτόματα φώτα. Το ύψος του καθίσματος του οδηγού και του τιμονιού είναι ρυθμιζόμενα. Η υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης, η λειτουργία e-call και η εκκίνηση σε ανηφόρα διασφαλίζουν ένα σύγχρονο υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Το έξυπνο σύστημα infotainment Dacia Media Control με ψηφιακό ραδιόφωνο DAB διατίθεται στάνταρ, το οποίο μπορεί να συνδεθεί εύκολα με το smartphone και, σε συνδυασμό με τη δωρεάν εφαρμογή Media Control, επιτρέπει τη χρήση πρακτικών λειτουργιών.

Ο βασικός κινητήρας του crossover μοντέλου είναι η παραλλαγή TCe 100 ECO-G, η οποία, χάρη στην πρόσθετη κίνηση LPG και την αυτονομία έως και 1.000 χιλιομέτρων, επιτρέπει οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση. Εναλλακτικά, ο ισχυρότερος κινητήρας TCe 110 διατίθεται σε τιμή από 14.490 ευρώ (πενταθέσιο). Το νέο Dacia Jogger μπορεί να παραγγελθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 και θα είναι στις αντιπροσωπείες στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2022. Μέσα στη χρονιά θα δούμε το νέο Dacia Jogger και στη χώρα μας.