Αυθεντικές επανεκτυπώσεις από την Porsche Classics


Οι άνθρωποι του τμήματος κλασικών οχημάτων της Porsche προχώρησαν στην επανεκτύπωση περισσότερων από 700 εγχειριδίων των ιστορικών μοντέλων της, αρχής γενομένης από την 356 του 1952.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/5/2019

Η κατοχή ενός αυθεντικού κλασικού οχήματος είναι όνειρο πολλών. Όμως, όσοι έχουν αποκτήσει κάποιο ονειρεύονται και επιδιώκουν να αποκτήσουν και τα αυθεντικά εγχειρίδια και πιστοποιητικά που το συνοδεύουν. Έτσι, στην Porsche Classics αποφάσισαν να δώσουν αυτή τη χαρά στους πελάτες παλαιών και ιστορικών μοντέλων τους, με το να επανεκδώσουν με κάθε επισημότητα τα αυθεντικά ντοκουμέντα που συνόδευαν τα οχήματά της κάθε εποχή. Αυτά αφορούν από την πρώτη Porsche, την 356 του 1952 και φτάνουν (χρονολογικά) μέχρι την 911 που κατασκευαζόταν έως το 2006 (επονομαζόμενη με τον κωδικό «996»).

Τα έγγραφα είναι πιστές αναπαραγωγές των αυθεντικών και πιστοποιείται η γνησιότητά τους. Είναι διαθέσιμα στους αντιπροσώπους της Porsche σε όλο τον κόσμο, ενώ κάποια από αυτά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραγγείλουν και μέσω του διαδικτύου, από την ιστοσελίδα του Porsche Classic. Αυτά, δεν αφορούν μόνο στα εγχειρίδια οδηγού αλλά και σε βιβλία σέρβις ή άλλων με τεχνικές πληροφορίες για κάθε μοντέλο, π.χ. για τον τύπο και κωδικό του χρώματος αμαξώματος, του κινητήρα, του ραδιοφώνου, κ.λπ.

Επίσης, υπάρχουν στοιχεία για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, τα εν γένει τεχνικά στοιχεία του, προτεινόμενες ρυθμίσεις για τον κινητήρα ή την ανάρτηση, κ.λπ. Κάποια από αυτά είναι στη γερμανική γλώσσα και τα περισσότερα στην αγγλική.