Αυτή είναι η Alfa Romeo Giulia Speciale των 15 αντιτύπων


Ιδού η Alfa Romeo Giulia Speciale, μία ειδική έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου αποκλειστικά για την αγορά του Καναδά.

  • 22/6/2022

Η Alfa Romeo προχώρησε στα αποκλαυπτήρια μίας ειδικής έκδοσης της Giulia, που φέρει την -αρκετά περιγραφική- ονομασία Speciale.

Η παραγωγή της θα περιοριστεί σε μόλις 15 αντίτυπα, και θα πωληθεί μόνο στον Καναδά, έναντι 71.995 Καναδικών δολαρίων, ή 93.000 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία.

Η Speciale βασίζεται στην Giulia Veloce, που διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο, 2λιτρο κινητήρα, απόδοσης 280 ίππων και ροπής 415 Nm, με τη δύναμη να μετάφερεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Εξωτερικά, η Alfa Romeo Giulia Speciale είναι φινιρισμένη στο χρώμα Verde Montreal, δηλαδή «πράσινο του Μοντρεάλ», που συνήθως προσφέρεται στην έκδοση Quadrifoglio.

Τον έντονο χρωματισμό συνοδεύουν οι γρίλιες και τα καλύμματα των καθρεφτών από ανθρακόνημα, ενώ εξοπλίζεται με ζάντες 19 ιντσών με τον γνωστό σχεδιασμό της Alfa Romeo, και κίτρινες δαγκάνες φρένων.

Στο εσωτερικό, το ανθρακόνημα δε λείπει, καθώς δεπίζει στο καντράν, την κεντρική κονσόλα και σε μέρος των πορτών, ενώ παντού υπάρχουν κόκκινες ραφές.

Όλα αυτά, όμως, μόνο αν βρίσκεται στο 'Great White North'...