Αυτή είναι η crossover έκδοση του Toyota Yaris


Η καριέρα της crossover εκδοχής του Toyota Yaris θα ξεκινήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αξιοποιώντας την «προίκα» του μέχρι σήμερα γνωστού Mazda CX-3.

  • 12/1/2020

Η απόφαση της Toyota να προσθέσει στην γκάμα της ένα μικρό και προσιτό crossover επεκτείνοντας ταυτόχρονα και την γκάμα του νέου Yaris είναι ειλημμένη.

Όπως και στην περίπτωση των συμβατικών εκδόσεων του δημοφιλούς supermini, έτσι και η crossover εκδοχή του θα ξεκινήσει την πορεία της από την αμερικανική ήπειρο όπου και θα ακολουθήσει μια διαφορετική αρχιτεκτονική και σχεδιαστική λογική.

Για να γίνουμε πιο ακριβείς, η crossover έκδοση του Toyota Yaris θα υιοθετήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη του Mazda CX-3 έχοντας ως αφετηρία τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης του 1,5 λίτρου.

Σε επίπεδο διαστάσεων, η απόσταση  ανάμεσα στο Toyota Yaris Crossover και το ήδη υπάρχον C-HR δεν θα είναι μεγάλη, ωστόσο, ο προσανατολισμός των δύο αυτοκινήτων θα είναι διαφορετικός καθώς από το Yaris θα λείπουν οι υβριδικές εκδόσεις, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει χαμηλό προφίλ και ταυτόχρονα το κόστος των εκδόσεων ανταγωνιστικό.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ευρωπαϊκή έκδοση του Yaris Crossover πρόκειται να ακολουθήσει μια τελείως διαφορετική λογική εξαντλώντας το τεχνολογικό οπλοστάσιο της ιαπωνικής φίρμας με σκοπό να προσφέρει μια πλήρη γκάμα υβριδικών και μη εκδόσεων.

Άλλωστε ο ανταγωνισμός στα μικρά SUV είναι πολύ πιο έντονος στην ευρωπαϊκή ήπειρο γεγονός που επιβάλλει στους Ιάπωνες να δημιουργήσουν μια άκρως ανταγωνιστική έκδοση αν θέλουν να αποφύγουν το φιάσκο του Urban Cruiser.