Αυτή είναι η εξωπραγματική Lamborghini Essenza SCV12


Ένα track only hypercar αποτελεί η δωδεκακύλινδρη Lamborghini Essenza SCV12 η οποία θα παραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα.

  • 29/7/2020

Η Lamborghini δεν άργησε να κάνει τις υποσχέσεις της πραγματικότητα αποκαλύπτοντας την εξωτική Essenza SCV12 ή αν προτιμάτε ένα δωδεδακύλινδρο "track only" hypercar το οποίο και θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 αντίτυπα.

Ανάμεσα στις προδιαγραφές του νέου υπεραυτοκινήτου της Lamborghini ξεχωρίζει ο δωδεκακύλινδρος κινητήρας των 6,5 λίτρων830 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων της X-Track.

Φυσικά η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα κι αν οι 830 ίπποι σας ακούγονται λίγοι για τα δεδομένα ενός σύγχρονου hypercar, ίσως αλλάξετε άποψη γνωρίζοντας ότι για κάθε κιλό του ιταλικού τετράτροχου αντιστοιχούν 1,66 ίπποι.

Τα εντυπωσιακά αριθμητικά στοιχεία της Lamborghini Essenza SCV12 ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Στην ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα η κάθετη αεροδυναμική δύναμη που παράγεται αγγίζει τα 1.200 κιλά, τιμή που ξεπερνά ακόμα και τα επίπεδο ενός αγωνιστικού τετράτροχου της κατηγορίας GT3.

Οι ζάντες μαγνησίου, τα ειδικών προδιαγραφών ελαστικά της Pirelli και το λιτό αλλά… περιεκτικό cockpit μαρτυρούν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, το οποίο δεν θα έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους παρά μόνο σε πίστες.

Μάλιστα κάθε ένας από τους σαράντα ιδιοκτήτες της Lamborghini Essenza SCV12 θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει το αυτοκίνητό του σε χώρο φύλαξης που θα δημιουργήσει η ίδια η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία και να το παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο μέσω ειδικής εφαρμογής.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα είναι η τιμή ενός αυτοκινήτου που ούτως ή άλλως αφορά λίγους και καλούς πελάτες της Lamborghini, οι οποίοι δεν θα χάσουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από τα σπανιότερα δημιουργήματα της αγαπημένης τους φίρμας.