Αυτή είναι η εκθαμβωτική Ferrari Roma


Ένα νέο Grand Tourer προσθέτει στην γκάμα της η Ferrari επενδύοντας σε έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 3,8 λίτρων και στον καλλίγραμμο σχεδιασμό ενός αυθεντικού coupe.

  • 14/11/2019

H Ferrari δεν προσθέτει συχνά μοντέλα στην γκάμα της. Όταν το κάνει όμως αποτελεί μια πρώτης τάξεως είδηση. Όχι μόνο γιατί οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων που φέρουν την υπογραφή της Ferrari είναι από μόνες τους αρκετές ώστε να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κυρίως γιατί ο αποστομωτικός σχεδιασμός των προτάσεων της ιταλικής φίρμας δεν σου αφήνει το περιθώριο να στρέψεις αλλού το βλέμμα σου.

H Ferrari Roma, το νέο Grand Tourer του Maranello, αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση των όσων αναφέρθηκαν πιο πάνω. Παρατηρώντας αυτό το επιβλητικό coupe δεν μπορεί παρά να συγχαρείς τους σχεδιαστές της Ferrari, οι οποίοι δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο που ήδη ξεχωρίζει με τον διαχρονικό χαρακτήρα του και το εκλεπτυσμένο παρουσιαστικό του.

Για την κίνηση της Ferrari Romα φροντίζει ένας οκτακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V8 3,8 λίτρων ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 620 PS/5.750-7.500 rpm και μέγιστη ροπή 760 Nm/3.000-5.750 rpm. Ουσιαστικά πρόκειται για τον κινητήρα της SF90 Stradale, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται τοποθετημένος κάτω από το μπροστινό καπό.

Σύμφωνα με τη Ferrari, το βάρος της Roma είναι 1.472 kg. Το μήκος της είναι 4.656 mm, το πλάτος της 1.974 mm και το ύψος του πανέμορφου αμαξώματός της 1.301 mm. Σε ό,τι αφορά στο μεταξόνιό της φτάνει τα 2.670 mm. Η κίνηση μεταδίδεται με τη συμβολή ενός οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη -και χωρίς την παρεμβολή των σύνθετων ηλεκτρονικών βοηθημάτων του αυτοκινήτου- στους πίσω τροχούς.

Φυσικά, Ferrari σημαίνει επιδόσεις και αυτές της Roma ανταποκρίνονται στη φήμη της εταιρείας του Maranello. Έτσι το αυτοκίνητο επιταχύνεται από 0-100 km/h σε 3,4 sec, ενώ για το 0-200 km/h χρειάζεται μόλις 9,3 sec. Τέλος, η τελική ταχύτητά της ξεπερνά τα 320 km/h.