Αυτή είναι η Lamborghini Aventador Ultimae από τη Novitec (photos)


Η Novitec έφερε μία βελτιωμένη πρόταση για την τελευταία έκδοση της Lamborghini Aventador.

  • ΦΩΤΟ: NOVITEC
  • 4/4/2023

Μπορεί η Lamborghini να παρουσίασε προ λίγων ημερών τη νεότευκτη Revuelto, όμως η Aventador Ultimae συνεχίζει να κερδίζει το κοινό, και μαζί την εκτίμηση της Novitec, που αποφάσισε να την «πειράξει» με τον δικό της τρόπο.

Ο βελτιωτικός οίκος ανέλαβε να πάει την Ultimae ένα επίπεδο πάνω, ξεκινώντας από το εξωτερικό, με διάφορα εξαρτήματα από ανθρακόνημα, όπως είναι τα σημεία πάνω και κάτω από τις εισαγωγές αέρα μπροστά, το καπό, τις ποδιές στα πλάγια, καθώς και την πίσω πτέρυγα, που μάλιστα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις.

Οι ζάντες είναι σφυρήλατες και έρχονται από τη Vossen, με διάμετρο 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω, με 72 διαφορετικά χρώματα να είναι διαθέσιμα στους επίδοξους αγοραστές.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε εξάτμιση ελαφρύτερη κατά 19 κιλά σε σχέση με αυτήν του εργοστασιακού αυτοκινήτου, ενώ το όχημα εξοπλίστηκε και με νέα ελατήρια για την ανάρτηση, που μειώνουν το ύψος του κατά 35 χιλιοστά.

Στα του κινητήρα, η Novitec δεν αναμίχθηκε.

Έτσι, η Aventador Ultimae κρατά τον κινητήρα V12 των 6,5 λίτρων, που αποδίδει 780 PS και 720 Nm ροπής, ενώ μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h εντός 2,8 δευτερολέπτων, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 335 km/h.