Αυτή είναι η μεγαλύτερη συλλογή από... VW Golf σε όλο τον κόσμο!


Οι συλλογές αυτοκινήτων συνήθως αποτελούνται από κάποια σπάνια και ακριβά μοντέλα, όμως ένας Αυστραλός αποφάσισε να αφιερώσει την ζωή του στο VW Golf!
 

  • 2/6/2018

Οι συλλέκτες αυτοκινήτων είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο παράξενες φυλές των ανθρώπων, καθώς κανείς δεν γνωρίζει που θα... χτυπήσει η "αρρώστια" μιας συλλογής. Και να το σύνηθες είναι να επενδύει κανείς χρόνο και χρήμα σε κάτι σπάνιο ή ακριβό, στην περίπτωση του Αυστραλού Josef Juza, το μικρόβιο του συλλέκτη τον οδήγηση σε ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην παγκόσμια ιστορία: το VW Golf.

Η συλλογή του αποτελείται πλέον από 114 εκδόσεις του μοντέλου και περιλαμβάνει όλες τις γενιές του αλλά και αρκετές σπάνιες εκδόσεις όπως το χειροποίητο Golf G60 Limited ή το ειδικό για ομολογκασιόν Rallye Golf.

O παράξενος αυτός συλλέκτης οδηγούσε σε καθημερινή βάση ένα Caddy όταν έκανε την πρώτη αγορά ενός μεταχειρισμένου Golf, που όπως λέει ο ίδιος πιο πολύ του κόστισε η μεταφορά παρά το ίδιο το αυτοκίνητο. Στην συνέχεια "ερωτεύτηκε" ένα Golf της πρώτης γενιάς, και από εκεί και πέρα ξεκίνησαν όλα. 

Η συλλογή του περιλαμβάνει τα πάντα, από καθημερινά μοντέλα, μέχρι one-off παραγωγές και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Υπάρχουν αρκετά GTi κάθε γενιάς, ακόμα και Golf που με μετατροπές χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία δουλειάς (σκουπιδιάρικα κ.λπ.). 

Υπάρχουν όμως και κάποια πολύ σπάνια μοντέλα, όπως ένα προ-παραγωγής MK1 με συρόμενη πόρτα οδηγού, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για να παρουσιαστεί στις εκθέσεις αυτοκινήτου του 1974. Υπάρχει επίσης ένα από τα μόλις 71 Golf G60 που κατασκευάστηκε από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρίας με 210 άλογα και μετάδοση Syncro-4WD. 

Yπάρχει επίσης ένα CitySTROMer του 1981 που χρησιμοποιεί 12 μπαταρίες αυτοκινήτου σε μία προσπάθεια για μία πρώιμη ηλεκτροκίνηση. Στο γκαράζ θα βρει κανείς πολλά GTi ιδίως από τις πρώτες δύο γενιές, ακόμα και ένα GTI MK1 το οποίο ήταν φτιαγμένο για κάποιον σεϊχη με δέρματα nappa, ξύλινη επένδυση και τηλέφωνο αυτοκινήτου.

Τα αυτοκίνητα έχουν αποθηκευτεί χωρίς να έχει γίνει κάποια προσπάθεια ανακατασκευής τους, καθώς ο Juza θέλει η συλλογή του να είναι όσο πιο ορίτζιναλ γίνεται. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Golf του 1 εκατομμυρίου χιλιομέτρων, το οποίο αφού συμπλήρωσε αυτό το νούμερο, συνέχισε για άλλα 150 χιλιάδες χιλιόμετρα με το κοντέρ αποσυνδεδεμένο.Άβυσσος η ψυχή του συλλέκτη...