Αυτή είναι η Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC Plus (Video)


Η Mercedes-AMG παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, την EQS 53 4MATIC δηλαδή την κορυφαία εκδοχή του αμιγούς ηλεκτροκίνητου μοντέλου αναφορικά με τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/9/2021

Είναι η πρώτη φορά στην ως τώρα ιστορία της όπου οι άνθρωποι της AMG ασχολούνται επίσημα με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα και επεμβαίνουν σε αυτό ώστε να το κάνουν να έχει τις επιδόσεις για τις οποίες διακρίνονται τα δημιουργήματά τους.

Η Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC Plus , όπως ονομάζεται το αυτοκίνητο, βασίζεται στο πάτωμα της AMG GT 4-door Coupé (όπως χαρακτηρίζουν στη Mercedes-Benz το εν λόγω μοντέλο) και όχι στην καινούργια πλατφόρμα «AMG.EA» την οποία εξελίσσουν στην εταιρεία και η οποία θα προορίζεται για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα φέρουν το εμπορικό σήμα της.

Ο κ. Philipp Schiemer, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε σχετικά: «Με το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της AMG, αναμφισβήτητα απευθυνόμαστε σε νέους πελάτες για τη Mercedes-AMG». Η EQS 53 4MATIC Plus διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν συνδυαζόμενη μέγιστη ισχύ 658 PS και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 950 Nm. 

To νέο μοντέλο διατίθεται και με το εξοπλιστικό πακέτο «Dynamic Plus» στο οποίο η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς αυξάνεται στους 761 PS και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή φτάνει τα 1.020 Nm.

Αναφορικά με τις επιδόσεις, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,8 sec (3,4 sec για την έκδοση με το πακέτο «Dynamic Plus») και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 220 km/h. Καθώς ένα όχημα της AMG πρέπει να διακρίνεται και για τον ήχο που εκπέμπει, οι άνθρωποι της εταιρείας δημιούργησαν το σύστημα το οποίο ονομάζουν «powerful sonorous sound».

Αυτό χρησιμοποιεί τα ηχεία του οχήματος για να παράγει ήχο κινητήρα ο οποίος δυναμώνει σε ένταση αναλόγως του στυλ και του ρυθμού κίνησης που επιλέγει ο οδηγός κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί και αυτό το χαρακτηριστικό της AMG.

Οι μπαταρίες τής Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC Plus έχουν πραγματική ενεργειακή χωρητικότητα 107,8 kWh και παρέχουν μια θεωρητική μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 580 km, σύμφωνα με την εταιρεία. Η μέση τυποποιημένη κατανάλωση ενέργειας κυμαίνεται μεταξύ 21,5-23,9 kWh/100 km, ενώ το βάρος του οχήματος φτάνει τα 2.655 kg.