Αυτή είναι η νέα Cadillac CT4-V Blackwing Track Series


Η Cadillac ανακοίνωσε τη νέα CT4-V Blackwing Track Series, που θα κάνει το ντεμπούτο της τον Ιούλιο

  • 1/7/2022

Το νέο μοντέλο CT4-V Blackwing Track Series της Cadillac, που θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο, είναι ο τρόπος της εταιρείας να γιορτάσει την επιτυχία της στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech Sportscar.

Από το teaser βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία στα social media της, φαίνεται ότι η CT4-V Blackwing διαθέτει ένα splitter από ανθρακόνημα στο εμπρός μέρος, που μάλιστα φέρει τα λογότυπα της IMSA, αλλά και πτερύγια στις γωνίες.

Χρωματικά, η CT4-V Blackwing Track Series που εμφανίζεται στο βίντεο, φέρει τον κλασσικό χρωματισμό της Cadillac V Series στα πλαϊνά, ενώ ένα άλλο όχημα του ίδιου μοντέλου φαίνεται να έχει καθρέπτες σκούρου κόκκινου χρώματος.

Η εταιρεία δε θα μπορούσε να παραλείψει την αναφορά στην πίστα του Sebring, όπου και έχει κερδίσει τρεις φόρες με την Cadillac DPi-V.R στον 12-ωρο αγώνα. Η εταιρεία έχει τοποθετήσει αυτοκόλλητα του περιγράμματος της πίστας σε τουλάχιστον ένα από τα παράθυρα της CT4-V Blackwing Track Series.

Καθώς το μοντέλο θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούλιο, δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες για τα μηχανολογικά του, αναμένεται όμως να έχουν γίνει αλλαγές στο ήδη υπάρχον μοντέλο, την CT4-V Blackwing.

Η CT4-V Blackwing που βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία, φέρει έναν V6 κινητήρα των 3,6 λίτρων, που αποδίδει 472 ίππους, και 602 Nm ροπής. Έχει είτε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, είτε αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, με την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η CT4-V Blackwing με το αυτόματο κιβώτιο φτάνει τα 96 kph σε 3,8 δευτερόλεπτα, και έχει ως τελική ταχύτητα τα 304 kph.

Η έκδοση Track Series φέρει την 4.0 έκδοση της Magnetic Ride Control ανάρτησης, και Michelin Pilot Sport 4S ελαστικά των 18 ιντσών, μεγέθους 255/35 στους μπροστινούς τροχούς και 275/35 στους πίσω.

Το ήδη υπάρχον μοντέλο της Cadillac, CT4-V Blackwing, κατέχει το ρεκόρ γύρου της Virginia International Raceway Grand Course, καθώς χρειάζεται μόνο 2 λεπτά και 52,5 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει έναν γύρο, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, που χρειάζεται περίπου 1,5 δευτερόλεπτο παραπάνω.