Αυτή είναι η νέα πισωκίνητη Lamborghini Huracan Tecnica (Video)


Το νέο supercar του «μαινόμενου ταύρου» που προσφέρει ατελείωτες δόσεις οδηγικής απόλαυσης εντός και εκτός πίστας είναι η Huracan Tecnica των 631 ίππων!

  • 12/4/2022

Ενώ όλοι ήταν επικεντρωμένοι στην επερχόμενη εκτός δρόμου Huracan Sterrato, η Lamborghini αποκάλυψε ξαφνικά κάτι τελείως διαφορετικό, την Huracan Tecnica που είναι φτιαγμένη για την πίστα.

Η Tecnica έχει σχεδιαστεί για να είναι διασκεδαστική σε δρόμο και σε πίστα, σύμφωνα με την Lamborghini. Ισχυρίζεται επίσης ότι είναι για τους οδηγούς που αναζητούν διασκέδαση και «τελειότητα στον τρόπο ζωής τους».

Αν και η Tecnica βασίζεται στην "βασική" Huracan EVO με κίνηση στους πίσω τροχούς, έρχεται με τον μηχανολογικό... οπλοστάσιο που προσφέρουν οι πιο ακριβές εκδόσεις του μοντέλου. Έτσι, αντί για τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 602 ίππων και 560 Nm ροπής του βασικού μοντέλου, η Tecnica αποκτά την έκδοση 631 ίππων 565 Nm ροπής που βρίσκεται στην STO με βελτιωμένο, πιο ευκρινή ήχο στις υψηλές στροφές, σύμφωνα με την ιταλική μάρκα.

Σε σύγκριση με την STO, η Tecnica φαίνεται αρκετά πιο «ήρεμη». Όμως η Lamborghini, δανείστηκε λεπτομέρειες από τα πιο ακραία πρόσφατα πρωτότυπα και περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητα της.

Υπάρχει ένας νέος προφυλακτήρας στο μπροστινό μέρος με μοτίβο Υ που βρίσκεται κάτω από κάθε προβολέα εμπνευσμένο από την Sian και το concept Terzo Millenio, το σχήμα του πλαϊνού παραθύρου είναι ελαφρώς τροποποιημένο για να μιμείται την εμφάνιση της Essenza SCV12. Οι τροχοί είναι εμπνευσμένοι από τις ζάντες του Vision GT.

Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στο πίσω μέρος, στο οποίο θα βρούμε το κάλυμμα του κινητήρα από ανθρακονήματα και το κάθετο πίσω παράθυρο. Υπάρχουν επίσης νέα τελικά εξάτμισης σε σχήμα εξαγώνου, νέος πίσω προφυλακτήρας και διαχύτης που μπορεί, όπως η οροφή, να βαφτεί στο χρώμα του αμαξώματος ή σε μαύρο χρώμα, καθώς και μια μικρή αεροτομή.

Αυτή η αεροτομή φαίνεται πολύ μικρή σε σχέση με την τεράστια αεροτομή που βρίσκεται πάνω στην STO, αλλά η Lamborghini ισχυρίζεται ότι συμβάλλει σε 35% βελτίωση στην πίσω κάθετη δύναμη σε σύγκριση με την Huracan EVO. Άλλα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά όπως το νέο μπροστινό splitter, επίσης, βοηθά στη μείωση της αντίστασης κατά 20%.

Το βάρος είναι μειωμένο επίσης σε σχέση με την EVO, χάρη και στο καπό από ανθρακόνημα. Σύμφωνα με την Lamborghini το βάρος της Tecnica είναι στα 1.379 κιλά, έναντι 1.389 κιλά που είναι η Huracan EVO και 1.339 κιλά για την STO.

Οι χρόνοι από 0 στα 100 km/h δεν παρουσιάζουν επίσης τεράστιες βελτιώσεις, πέφτοντας από τα 3,3 δευτερόλεπτα της EVO κατά ένα δέκατο στα 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η STO τα καταφέρνει σε 3,0 δευτερόλεπτα. Η Tecnica όμως φαίνεται προορισμένη να δείξει τον καλύτερο της εαυτό στην πίστα.

Το σύστημα τετραδιεύθυνσης στον πίσω άξονα, το torque vectoring, τα κεραμικά φρένα άνθρακα με αεραγωγούς ψύξης στο αμάξωμα και το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) είναι όλα δανεισμένα από την έκδοση των 631 ίππων της  τετρακίνητης EVO, ενώ οι ιδιοκτήτες που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τους χρόνους πίστας τους μπορούν να επιλέξουν ελαφριά πάνελ στις πόρτες και αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας από τη λίστα επιλογών που προσφέρει η Lamborghini.

Οι τιμές για την Tecnica δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο 2022.