Αυτή είναι η Pagani Utopia, διάδοχος της Huayra, με 863 PS


Η Pagani τράβηξε το κάλυμμα από την Utopia, τη διάδοχο της Huayra, που... αποφεύγει τον ηλεκτρισμό και κρατά τον V12 κινητήρα.

  • 13/9/2022

Ήρθε, επιτέλους, η ώρα για τα αποκαλυπτήρια της Pagani Utopia, που εσωτερικά ήταν γνωστή ως 'C10', κατά τη φάση της εξέλιξης και της παραγωγής της.

Παίρνει την ονομασία της από το ομώνυμο βιβλίο του Thomas More, με έτος πρώτης έκδοσης το 1516, μέσα στο οποίο ο συγγραφέας και φιλόσοφος περιγράφει τον ιδανικό -για τον ίδιο- κόσμο.

Ουτοπία για τους λάτρεις του αυτοκινήτου, λοιπόν, κι η Pagani γνωρίζει πως μόνο κάτι τέτοιο θα αντικαταστήσει την Huayra ως τη ναυαρχίδα της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Για αυτό κι η εταιρεία απευθύνθηκε σε ιδιοκτήτες άλλων μοντέλων της για να τους ρωτήσει τι περιμένουν, τι θα ήθελαν από τη νέα δημιουργία της. Η απάντηση ήταν: απλότητα, χαμηλό βάρος και ευχάριστη οδήγηση.

Στην «καρδιά» της βρίσκεται ένας 6λιτρος, V12 κινητήρας με δύο turbo, κατευθείαν από τη Mercedes-AMG. Αποδίδει 863 PS στις 6000 rpm, και 1100 Nm ροπής από τις 2800 ως τις 5900 rpm

Στις επιλογές για το κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκεται κι ένα μηχανικό, 7τάχυτο σύνολο, κρατώντας... old-school την οδηγική εμπειρία για τους 99 τυχερούς που θα παραλάβουν το αντίτυπό τους.

Αισθητικά, η Utopia φέρει την απλότητα στον σχεδιασμό που ζήτησαν οι αγοραστές της Pagani, ενώ σε ό,τι αφορά το βάρος, η εταρεία κατάφερε να εξοικονομήσει αρκετό από αυτό με τη χρήση υλικών όπως Carbo-Titanium HP62 G2 και Carbo-Triax HP62 για το μόνοκοκ του οχήματος, κρατώντας το βάρος στα 1280 κιλά.

Η τιμή αυτής παραμένει, φυσικά, άγνωστη ως τώρα.