Αυτή είναι η πιο σπάνια Ferrari που δε γνωρίζατε!


Η Ferrari F60 είναι η πιο σπάνια του είδους της, έχοντας περάσει απαρατήρητη από την πλειονότητα των απανταχού petrolheads.

  • 25/7/2021

Υπάρχουν ορισμένα μοντέλα που έχουν βγει από τις πύλες του Μαρανέλο, που είχαν εξαιρετικά περιορισμένη διάθεση, ή αφορούσαν ακόμα και έναν και μόνο αγοραστή.

Η Ferrari F60 είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο, και είναι το λιγότερο γνωστό στην πλειονότητα του κόσμου, ειδικά εκτός ΗΠΑ.

Κι αυτό, γιατί η F60 δεν είναι άμεση διάδοχος των F40 και F50, αλλά ένα ειδικό αυτοκίνητο, που κυκλοφόρησε το 2014, για τον εορτασμό της παρουσίας της Ferrari για 60 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατασκευάστηκαν μόλις 10, και το εικονιζόμενο όχημα είναι ένα εξ αυτών, που ετοιμάστηκε για να πωληθεί από την RM Sotheby's.

Το σασί και το 6,3 λίτρων, 700 ίππων κινητήρας της F60 προέρχονται από την F12 Berlinetta, αλλά το αμάξωμα είναι τελείως διαφορετικό, αντλώντας έμπνευση από την 275 GTB, που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του '60 αποκλειστικά στην αγορά της Αμερικής.

Είναι βαμμένη σε χρώμα Blu Nart, με μάσκα που έχει σαφείς ρίζες σε εκείνες των Ferrari της δεκαετίας του '60, duck-tail spoiler στο πίσω μέρος και οροφή από ανθρακόνημα.

Στην καμπίνα, κυριαρχεί το κόκκινο και το μαύρο, με την ιδιαιτερότητα το κάθισμα του οδηγού να έχει διαφορετικό χρώμα από εκείνο του συνοδηγού. 

Και η τιμή αυτής; 2,5 εκ. δολάρια όταν είναι καινούρια, και είναι φυσικά πολύ πιθανό αυτό το ποσό να αυξάνεται όσο αλλάζει χέρια μέσα στα χρόνια, με δεδομένη τη σπανιότητά της.