Αυτή είναι η πραγματική ιπποδύναμη της Ford Mustang GT (video)


Η Ford Mustang GT του 2024 μπαίνει στο δυναμόμετρο και δείχνει την πραγματική ισχύ του μοντέλου τόσο στο στρόφαλο, όσο και στον τροχό.

  • ΦΩΤΟ: Middleton Motorsports / YouTube
  • 24/8/2023

Η Ford Mustang GT γενιάς S650 είναι η τέταρτη με τον κινητήρα V8 Coyotte με διπλή εισαγωγή αέρα. Το εν λόγω pony car καταφτάνει πια στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, και φαίνεται πως έχει αποτελέσει ήδη πολυπόθητη επιλογή.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη μάρκα, το αυτοκίνητο αποδίδει 486 PS και 563 Nm ροπής.

Αυτό θέλησε να διαπιστώσει η Middleton Motorsports, με έδρα το Ουισκόνσιν, που ανέβασε το αποτέλεσμα των δοκιμών της στο YouTube.

Κατάφερε να εξασφαλίζει μία Mustang GT Convertible με 10τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και την έβαλε στο δυναμόμετρο, και με δεδομένο ότι έχει καταγράψει μόλις 1.600 χιλιόμετρα, οι επιδόσεις του είναι αρκετά αντιπροσωπευτικές.

Στα τρία τεστ που έγιναν στο δυναμόμετρο, ο V8 έφτασε τη μέγιστη απόδοση των 414 PS στις 7.250 rpm, ενώ η υψηλότερη ροπή από τον 5λιτρο κινητήρα ήταν 487 Nm στις 5.020 rpm. 

Αυτή η επίδοση αφορά την ιπποδύναμη στον τροχό, ενώ σύμφωνα με τη Middleton Motorsports, η ισχύς στον στρόφαλο αγγίζει τα 426 PS, με την πέμπτη σχέση σε αναλογία 1,520:1.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο: