Αυτή είναι η τελική μορφή της Aston Martin DBS GT Zagato


Του χρόνου η Aston Martin θα παρουσιάσει δύο Zagato. Μια ολοκαίνουργια, την DBS GT Zagato και ένα continuation model, την DB4 GT Zagato.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/7/2019

Η συνεργασία της Aston Martin με τη θρυλική ιταλική καροσερία Zagato χρονολογείται εδώ και σχεδόν εφτά δεκαετίες, από τις αρχές των ‘50s δηλαδή. Και φυσικά συνεχίζεται μέχρι τις μέρες. Με τα αυτοκίνητα που προκύπτουν από αυτή τη σύμπραξη να είναι το πιο όμορφα στη γκάμα της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας.

Τελευταία στη σειρά η DBS GT Zagato, το σχήμα της οποίας οριστικοποιήθηκε και η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες. Η βασική διαφορά σε σχέση με την αρχική προσέγγιση εντοπίζεται στην ακόμα πιο τονισμένη και βέβαια πιο χαρακτηριστική μάσκα.

Άλλες διαφοροποιήσεις θα είναι οι πιο στενοί προβολείς, η πιο σμιλεμένη διαμόρφωση του καπό καθώς και οι «χρυσές» ζάντες των 20 ιντσών. Πίσω από τη μάσκα θα βρίσκεται ο εντυπωσιακός V12 των 5.200 cc της μάρκας ο οποίος για την περίσταση θα μπορούσε να αποδίδει 752 PS και 900 PS.

Παράλληλα με την DBS GT Zagato θα παρουσιαστεί, το 2020, και η κλασική DB4 GT Zagato ως continuation model. Δηλαδή κατασκευασμένο πιστά με βάση τα αρχικά σχέδια και έναν εξακύλινδρο σε σειρά με 385 PS, ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων και μπλοκέ διαφορικό.

Και οι δύο Zagato θα κατασκευαστούν από 19 φορές και η τιμή τους ως ζεύγος θα ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια δολάρια.