Αυτή είναι μια από τις φτηνότερες Bugatti που έχουν υπάρξει ποτέ!


Στην διάρκεια του εορτασμού των 110 ετών της, η γαλλική εταιρία παρουσίασε το πρωτότυπο Baby II.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/9/2019

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα, μικρότερα και φτηνότερα μοντέλα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Bugatti... αφού το Baby II είναι ένα παιδικό αυτοκινητάκι! Νωρίτερα το Μάρτιο οι Γάλλοι είχαν παρουσιάσει σε «3D-εκτύπωση» το Baby II, το οποίο πλέον έχει περάσει σε λειτουργική έκδοση παραγωγής.

Η Bugatti κάνει λόγο για το πιο σοφιστικέ junior car στον κόσμο και το προσφέρει σε δύο εκδόσεις. Μια εντελώς παιδική με ισχύ 1 kW με ταχύτητα έως τα 20 km/h και μια για ενήλικες των 4 kW με τελική έως τα 45 km/h.

Κάθε έκδοση έχει δύο προσθαφαιρούμενες μπαταρίες για πιο εύκολη φόρτιση, την στάνταρ 1,4 kWh και την μεγαλύτερη 2,8 kWh για μακρύτερες διαδρομές. Με την τελευταία η αυτονομία είναι στα 30 km, όσο περίπου ενός plug-in υβριδικού πρώτης γενιάς.

Σημαντική είναι η λεπτομέρεια που έχει δοθεί όπως στο ρετρό κόκπιτ με το ξύλινο τιμόνι. Το αξιοσημείωτο είναι πως το Baby II μπορεί να οδηγηθεί από ένα παιδί όταν η κατασκευή του αντέχει και έναν ενήλικα. Διαθέτει πεντάλ, ζάντες με οκτώ ακτίνες και λάστιχα της Michelin, ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης.

Για την κατασκευή του μονοθέσιου που παραπέμπει στην αρχέτυπη αγωνιστική Type 35 του 1924 συνεργάστηκε η Little Car Company. Η παραγωγή του Baby II θα περιοριστεί σε 500 μόλις μονάδες με την κάθε μια να κοστίζει από 30.000 ευρώ!