Αυτή η A-Class μπορεί να πιάσει τα 322 km/h!


Η βελτιωμένη AMG A45 από την Posaidon ανεβάζει τις επιδόσεις του καυτού hatchback σε επίπεδα supercar.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/4/2020

Η Mercedes-AMG A45 S είναι το ισχυρότερο hot-hatch παραγωγής που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Κανονικά το δίλιτρο turbo μοτέρ της αποδίδει 387 PS στην απλή έκδοση και 421 PS στην S με την επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h να διαρκεί μόλις 3,9 sec. Αν όμως έχεις κάποιο θέμα και δεν σου αρκούν αυτά τα άλογα, τότε τι κάνεις;

Την απάντηση έρχεται να δώσει ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων Posaidon με ένα ολοκληρωμένο πακέτο αναβάθμισης που αυξάνει την ισχύ κατά 50 περίπου άλογα ανεβάζοντας την στα 470 . Η βασική αναβάθμιση έχει να κάνει με νέα χαρτογράφηση του μοτέρ που ρίχνει το 0-100 στα 3,6 sec, σύμφωνα πάντα με τον βελτιωτή.

Και αν η επιτάχυνση δεν σας λέει κάτι τότε αυτή η A 45 AMG μπορεί π.χ. σε κάποιο ελεύθερο σημείο της Autobahn να αγγίξει τα 322 km/h! Πραγματικά ασύλληπτη τιμή για ένα τετρακίνητο hatchback που μπαίνει στα «χωράφια» ενός Audi R8 ή ακόμη και μιας Ferrari F40.

Από εκεί και πέρα οι εικόνες σε αυτό το έντονο κίτρινο χρώμα μιλούν από μόνες τους για το κατόρθωμα της Posaidon με τα εταιρικά λογότυπα να έχουν αντικατασταθεί σε ορισμένα σημεία από τρίαινες.