Αυτή η Aston Martin DP215 κρύβει ένα μυστικό (video)


Το οποίο αφορά στην μελλοντική αλλαγή ιδιοκτησίας της θέτοντας υποψηφιότητα για το ακριβότερο βρετανικής κατασκευής αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/7/2018

Τις Aston Martin δεν τις λες φτηνές αλλά δεν είναι δα και τα ακριβότερα αυτοκίνητα με βρετανικό διαβατήριο (όπως οι Bentley και οι Rolls-Royce). Τούτη δω όμως η κλασική DP215 του 1963 έχει πολλές πιθανότητες να είναι το ακριβότερο made in England αυτοκίνητο που θα έχει πωληθεί ποτέ με την RM Sotheby΄s να εκτιμά πως το σφυρί θα πέσει στα 20-25 εκατομμύρια δολάρια.

Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να σπάσει το ρεκόρ που κατέχει μία Aston Martin DBR1 του 1956 που είχε πωληθεί έναντι 22.550.000 δολάρια. Εδώ να πούμε πως η DP215 είναι η μοναδική στο είδος της και είχε κατασκευαστεί για να κατακτήσει το Le Mans. Είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα 300 km/h στην ευθεία της Mulsanne και ήταν το τελευταίο αγωνιστικό υπό τον David Brown.

Η κατασκευή και μεταποίηση σε αγωνιστικό αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε δύο μήνες προτού ξεκινήσει το Le Mans του 1963. Στο τιμόνι της βρέθηκαν ο Βέλγος Lucien Bianchi και ο Phil Hill, αλλά δεν κατάφεραν να τερματίσουν λόγω προβλήματος στο κιβώτιο και τέσσερις ώρες πριν την καρό σημαία. Τώρα, 55 χρόνια μετά το γεγονός αυτό η συλλεκτική DP215 θα δημοπρατηθεί στο Monterey των ΗΠΑ δίπλα σε μία Ferrari 250 GTO και ένα Ford GT40 με νίκη στο Le Mans.