Αυτή η BMW 1602 έχει ηλεκτρικό μοτέρ 122 ίππων!


Η βρετανικής επινόησης ιδέα έχει μετατρέψει την κλασσική BMW 1602 σε αμιγώς ηλεκτρική, που παράγει 122 ίππους και 238 Nm ροπής, χρησιμοποιώντας μπαταρίες 40 kWh.

  • 15/6/2021

Μία πανέμορφη, κλασσική και σε άριστη κατάσταση BMW 1602, η οποία κινείται αποκλειστικά …ηλεκτρικά, εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Η φωτογραφία που προέρχεται από το Reddit, απεικονίζει το αυτοκίνητο να φορτίζει τις μπαταρίες του έξω από ένα supermarket.

Η μικρή έρευνα αποκάλυψε πως πίσω από αυτή τη δημιουργία, βρίσκεται η εταιρεία Electric Classic Cars. Στην εποχή της, η BMW 1602 χρησιμοποιούσε έναν 4κύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με 85 ίππους και 130 Nm ροπής. Αν και τα νούμερα αυτά θεωρούνταν αρκετά αξιοπρεπή, η Electric Classic Cars, αποφάσισε να ενδυναμώσει το αυτοκίνητο.

Έτσι, τοποθέτησε ένα ηλεκτρικό μοτέρ Netgain Hyper 9, το οποίο αποδίδει 122 ίππους και 238 Nm ροπής και έχει οκτώ μπαταρίες 2,5 kWh LG Chem. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με το εργοστασιακό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και αν και αλλάζεις τυπικά τις σχέσεις, μπορείς για μια τυπική βόλτα να πηγαίνεις μονίμως έχοντας επιλέξει τη δευτέρα ή τη τρίτη ταχύτητα. Επίσης, άλλο ένα σετ από 8 μπαταρίες 2,5 kWh LG Chem, υπάρχουν στο πορτ-μπαγκάζ.

Πολλές είναι οι επεμβάσεις που έχουν γίνει και στο εσωτερικό. Το σαλόνι διαθέτει δέρμα κόκκινου και μαύρου χρώματος, ενώ νέο είναι και το τιμόνι. Έχει αλλάξει ο πίνακας οργάνων, ενώ παρατηρούμε και μια σύγχρονη ψηφιακή οθόνη για το σύστημα πολυμέσων.