Αυτή η BMW 330i με κινητήρα από Corvette βγαίνει σε δημοπρασία (photos)


Μία BMW 330i με «καρδιά» εξ Αμερικής αναμένεται να «πιάσει» καλό ποσό στη δημοπρασία του site Bring A Trailer.

  • ΦΩΤΟ: Bring A Trailer
  • 11/11/2023

Η BMW Σειρά 3 είναι άκρως δημοφιλής στους φίλους όχι μόνο της μάρκας, αλλά και συνολικά στο κοινό, οπότε ένα παράδειγμα της 330i ZHP από το 2003 είναι αρκετά ελκυστικό όταν παρουσιάζεται σε αγγελία.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που βρίσκουμε σε δημοπρασία στο site Bring A Trailer, δε φέρει τον γνωστό εν σειρά 6κύλινδρο κινητήρα της βαυαρικής μάρκας.

Αντ' αυτού, κάτω από το καπό θα βρει κανείς έναν LS3, ένα μοτέρ V8 με χωρητικότητα 6,2 L κατευθείαν από Chevrolet Corvette - για αυτό και το σήμα στο πίσω μέρος αναφέρει 362i κι όχι 330i. Οι φωτογραφίες δείχνουν πως έχει γίνει καλή δουλειά στην εγκατάσταση του νέου κινητήρα, ο οποίος έχει συνδυαστεί με ένα 6τάχυτο, κιβώτιο ταχυτήτων T56.

Το ιδιαίτερο αυτό «πάντρεμα» Γερμανίας και ΗΠΑ τίθεται για δεύτερη φορά σε δημοπρασία, καθώς είχε πωληθεί πρώτη φορά το 2018, με τα τότε στοιχεία να αναφέρουν πως είχε ισχύ 465 PS στον στρόφαλο - διπλάσια από την εργοστασιακή έκδοση του μοντέλου.

Στα θετικά, το αυτοκίνητο έχει αναρτήσεις της Koni, φρένα της Stoptech, αντιστρεπτικές μπάρες της Turner Motorsports, καθώς και ενισχυμένο υποπλαίσιο

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια αρνητικά, καθώς το tractioncontrol και το cruisecontrol δε λειτουργούν πια, ενώ ο κλιματισμόςδουλεύειμόνο στο ζεστό

Η δημοπρασία ολοκληρώνεται στις 16 Νοεμβρίου, και αναμένεται να φτάσει περί τα 20.000 δολάρια (18.730 ευρώ).

Πηγή: Bring A Trailer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW: Μετά από 50 χρόνια καταργεί το γράμμα «i» από τις ονομασίες των μοντέλων

Οι υπερσπάνιες Mercedes CLK GTR Coupe και Roadster βγαίνουν μαζί «στο σφυρί» (photos)