Αυτή η BMW X7 δεν παίρνει χαμπάρι από σφαίρες και βόμβες (video)


Πρόκειται για την πρώτη θωρακισμένη BMW X7 η οποία χάρη στις ενισχύσεις που διαθέτει μπορεί να προστατεύσει από εχθρούς και ανταγωνιστές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/2/2021

Προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας απλός άνθρωπος να κυκλοφορεί με ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο. Ωστόσο, σε διάφορα μέρη του κόσμου και ειδικότερα στη Νότια Αμερική οι απαγωγές είναι πολύ συνηθισμένες και αντάλλαγμα λύτρα. Έτσι, ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο είναι αναγκαίο για τις μεταφορές πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και διασημοτήτων.

Η INKAS είναι από τις πιο γνωστές στο χώρο μεταποίησης και αναβάθμισης αυτοκινήτων σε θωρακισμένα. Συνήθως επιλέγει κάποια πολυτελή μοντέλα, κυρίως από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Όπως μια BWM X7, η οποία είναι η πρώτη που υπάρχει με θωράκιση.

Όπως αναφέρει η καναδική εταιρία διαθέτει προστασία σχεδόν 360 μοιρών έχοντας τοποθετήσει προστατευτικά και νέα υλικά σε όλο το αμάξωμα. Ακόμη και αλεξίσφαιρο κρύσταλλο στην πανοραμική ηλιοροφή. Εννοείται πως και τα υπόλοιπα κρύσταλλα στα παράθυρα και στα παρμπρίζ είναι ανάλογου πάχους και κατασκευής ως αλεξίσφαιρα.

Η θωρακισμένη X7 πληροί τις αντιβαλλιστικές προδιαγραφές CEN 1063 BR6 και μπορεί να αντιμετωπίσει επιθέσεις από πυροβόλο με σφαίρες διαμετρήματος 7,62x51 mm ή 0,308 Winchester FMJn. Επίσης, αντέχει σε εκρήξεις από μικρές βόμβες και σε ταυτόχρονη ρίψη δύο χειροβομβίδων.

Από πλευράς μηχανικών μερών η θωρακισμένη Χ7 έχει ενισχύσεις στην ανάρτηση λόγω του επιπλέον βάρους που είναι υπερδιπλάσιο του κανονικού απόβαρου. Κάτω από το καπό υπάρχει ο στάνταρ twin-turbo V8 των 4,4 lt που αποδίδει 620 PS, ενώ η INKAS μπορεί να θωρακίσει και την μικρότερη τρίλιτρη έκδοση με τους 340 PS.