Αυτή η Ferrari 599 GTZ Nibbio Spyder Zagato είναι εξαιρετικά σπάνια


H Zagato έχει αλλάζει ριζικά την εικόνα της Ferrari 599 και έχει πολλαπλασιάσει την αξία της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/1/2021

Η Zagato είναι από τα πολύ μεγάλα ονόματα στο χώρο των ανεξάρτητων κατασκευαστών αμαξωμάτων και η πιο γνωστή συνεργασία της είναι η μακροχρόνια με την Aston Martin. Αντίθετα δημιουργίες της που βασίζονται σε κάποια Ferrari είναι πολύ λίγες και για αυτό εξαιρετικά σπάνιες.

Όπως και η Ferrari 599 GTZ Nibbio Spyder των φωτογραφιών μας, η οποία θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s. Ξεκίνησε ως 599 GTB μοντέλο του 2009 με ταξινόμηση στην Ελβετία, ενώ το 2020 πήγε στη Zagato έχοντας περίπου 20.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.

Η μετατροπή της δηλαδή είναι πρόσφατη, ενώ ενδιαφέρον είναι πως πρόκειται για την μόλις έκτη Nibbio Spyder που έχει κατασκευαστεί. Μάλιστα κάθε μια έχει και άλλο χρώμα γεγονός που καθιστά όλες μοναδικές.

Σε σχέση με το σχετικά γωνιώδες αμάξωμα τις στάνταρ 599 η GTZ Nibbio Spyder διαθέτει μια πιο απαλή, οργανική σχεδίαση, στην οποία βέβαια δεσπόζει η μεγάλη, χαρακτηριστική της μάσκα. Εξίσου χαρακτηριστικά και τα εξογκώματα στο πίσω καπό ακριβώς πίσω από τα roll-bar, που παραπέμπουν στις dοuble bubble οροφές των κουπέ της Zagato.

Μια Ferrari 599 κόστιζε το 2009 περίπου 250.000 ευρώ, αλλά η εξαιρετικά σπάνια 599 GTZ Nibbio Spyder Zagato αναμένεται να βρει νέο ιδιοκτήτη για ένα σημαντικά μεγαλύτερο πόσο. Που μπορεί να φτάσει και τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ανά κρίνουμε από μια αντίστοιχη κλειστή έκδοση που πωλήθηκε πριν από 2 χρόνια.